PSV verslaat Vitesse met 1-0

15 september 2007
-
-

PSV heeft zaterdagavond in het Philips Stadion een verdiende zege behaald op Vitesse. Koevermans zorgde al in de zevende minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Het duel was een kwartier later begonnen vanwege een rokende videowall.

PSV begon aanvallend en speelde goed in de combinatie. PSV had voor rust ruim voor moeten staan en de wedstrijd moeten beslissen. Het bleef echter bij de vroege 1-0 van Koevermans. Lazovic en Bakkal misten opgelegde kansen.

In de 26ste minuut had PSv een penalty moeten hebben. Doelman Piet Velthuizen werkte Lazovic tegen de grond, maar scheidsrechter Kevin Blom weigerde een strafschop toe te kennen. Blom kon daarna geen goed meer doen bij de woedende PSV-aanhang.

Vitesse kon geen uitgespeelde kansen creeren in de eerste helft, maar kwam via schoten van afstand door Gill Swerts en Anduele Pryor wel twee keer dichtbij door op de lat te schieten.

De tweede helft was van een stuk minder niveau. PSV kon niet meer echt domineren tegen het stugge Vitesse. Toch cre?erde de ploeg zich via met name Lazovic en Afellay nog enkele goede kansen.

Doordat de 2-0 uitbleef, bleef het tot het laatste moment spannend in het Philips Stadion. De zege tegen de mede-koploper kwam echter niet meer in gevaar.

Farfan maakt zijn rentree

Jefferson Farfan heeft zijn rentree gemaakt voor PSV. De aanvaller mocht in de 58ste minuut Danny Koevermans vervangen. Na drie minuten vreesde heel het Philips Stadion het ergste toen Farfan na een forse charge opnieuw veel pijn leek te hebben aan zijn enkel. Na even behandeld te zijn aan de zijlijn kon hij echter toch gewoon verder en de wedstrijd uitspelen.

PSV ook vierde duel zonder tegendoelpunt

PSV heeft voor de vierde keer op rij de nul gehouden. Voor het laatst had PSV in het seizoen 2002-03 gedurende de eerste vier duels geen tegentreffer.

Koevermans scoort snel doelpunt bij eerste basisplaats

Toch wel verrassend startte Ronald Koeman met Danny Koevermans in de basis. De nieuwe PSV spits beloonde dat vertrouwen al na zeven minuten door de 1-0 binnen te schieten. Dat zou de winnende treffer blijken.

De Mos kan leven met kleine nederlaag

Aad de Mos kon na afloop wel leven met de 1-0 nederlaag. "In de eerste helft was PSV de betere. Zij kregen ook meer kansen. Wij hadden wel twee goede afstandschoten op de lat. Daarnaast werden er zowel een penalty voor ons als voor PSV onthouden. In de tweede helft speelde Vitesse beter als PSV, qua spelopvatting en organisatie. Ik vind dat wij met opgeheven hoofd terug kunnen," aldus de coach van de onttroonde koploper.

Complimenten Koeman voor Koevermans

Ronald Koeman was na afloop zeer te spreken over het debuut van Koevermans in de basis. "Koevermans was sterk en aanspeelbaar. Hij maakte daarbij een uitstekende goal. Er ging vanavond veel dreiging van hem uit. Zo'n bal erin schieten aan het begin van de wedstrijd geeft denk ik ook een enorme stimulans. Ik moest hem helaas wisselen na rust, omdat hij aangaf klachten te hebben in zijn bovenbeen."

Opstelling PSV

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Eric Addo, Carlos Salcido, Mike Zonneveld, Ibrahim Afellay, Timmy Simons, Otman Bakkal ('50 Edison Mendez), Kenneth Perez ('73 Ismail Aissati), Danny Koevermans ('58 Jefferson Farfan), Danko Lazovic

Opstelling Vitesse

Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts ('60 Lorca), Van der Schaaf, Kolk, Yakubu ('79 Kaya), Pryor ('46 Yu Hai), Gommans

Young Fanatics: PSV - Vitessemarcobinnekamp.nl: VLAMMEN !!
PSV Zuipsite: PSV - VitessePSV on Tour: PSV - VitesseRandstadphoolies.nl: PSV verslaat Vitesse
Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Sjengen  5 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.