Makkelijke bekerzege tegen Jong Heerenveen

26 september 2007
-
KNVB Beker
-

PSV heeft het duel in de tweede ronde van de KNVB beker makkelijk gewonnen. Tegen Jong SC Heerenveen won PSV met 0-3. In de blessuretijd van de eerste helft kwam PSV via Reis op 0-1. Na rust liep de ploeg snel uit naar 0-3 via doelpunten van Perez en Koevermans. Het doelpunt van Perez was opnieuw een prachtige van afstand. PSV geloofde het daarna wel en Heerenveen kon geen vuist meer maken. Alves deed mee bij Jong Heerenveen en was een gevaar voor de verdediging van PSV. Ze konden hem echter wel van scoren afhouden. Perez was opnieuw de leider van de ploeg met een doelpunt en twee assists.

Koeman: deze wedstrijd snel vergeten

Ronald Koeman sprak er na afloop over dat zijn ploeg het duel ondanks de waarschuwingen toch onderschatte. "We zijn de wedstrijd slecht begonnen. Dan kan je tegen iedereen in de problemen komen. Je probeert dat altijd uit te bannen, maar het is een heel raar fenomeen dat je steeds weer terugziet, ook deze bekerronde weer. Echt grote kansen hebben ze niet gehad, maar ze kwamen er een aantal keer goed doorheen. Beetje bij beetje kwamen we beter in de wedstrijd. Dan kom je gelukkig op 0-1 vlak voor rust. In de tweede helft begonnen we wel goed. Maar we zijn verder, dan moet je deze wedstrijd maar snel vergeten. Ik ben blij dat het qua blessures bij lichte klachten voor Salcido is gebleven.

Jonathan Reis scoort eerste doelpunt voor PSV

In het duel tegen Jong Heerenveen heeft Jonathan Reis zijn eerste offici?le doelpunt gemaakt voor PSV. De jonge spits zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor de belangrijke 0-1 uit een assist van Kenneth Perez.

Kaarten: -

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Manuel Da Costa, Carlos Salcido, Mike Zonneveld, Timmy Simons, Edison Mendez, Danny Koevermans, Kenneth Perez, Jefferson Farfan, Jonathan Reis

Randstadphoolies.nl: Jong Heerenveen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 78 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 berry van aerle  7 0-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.03. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.