PSV niet verder dan 0-0 tegen Fenerbahce

23 oktober 2007
-
Champions League
-

PSV is er niet in geslaagd de zo gewenste overwinning te behalen in het Philips Stadion. Tegen Fenerbahce kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel. PSV had het lange tijd moeilijk. De scheidsrechter hielp PSV 25 minuten voor tijd in het zadel door Deivid onterecht weg te sturen. PSV kreeg toen pas het duel in handen. Maar ook tegen tien man kon de ploeg te weinig afdwingen voor de goal, al kreeg het enkele mogelijkheden. Over de gehele wedstrijden hadden de Turken het betere van het spel.

Lastige uitgangspositie voor PSV in poule

Doordat PSV thuis niet wist te winnen van Fenerbahce heeft PSV zich in een lastige uitgangspositie gemanouvreerd. De ploeg zal eigenlijk uit bij het normaal thuis sterkere Fenerbahce moeten winnen, wil het nog kwalificatie in eigen hand houden.

CSKA Moskou verloor thuis met 1-2 van Inter en staat laatste.

Stand groep G:
1. Internazionale 3- 6 ( 4- 2)
2. Fenerbahçe 3- 5 ( 3- 2)
3. PSV 3- 4 ( 2- 3)
4. CSKA Moskou 3- 1 ( 4- 6)

Deivid en Lugano ontbreken door schorsingen in de return

Fenerbahce zal het in de terugwedstrijd in Turkije moeten doen zonder Deivid en Lugano. Deivid kreeg om onbegrijpelijke redenen direct rood in de tweede helft. Lugano kreeg zijn tweede geel dit seizoen en zal een automatische schorsing van een duel krijgen.

Koeman: slordig en onrustig

Een realistische Koeman liet na afloop weten een moeizame wedstrijd voor PSV gezien te hebben. 'Er was geen rust in het elftal, er waren teveel slordige momenten. Dat zou je in Turkije zeker opbreken. We waren slordig in het voetbal. We konden te weinig de vrije man vinden en waren onrust. Op die momenten dat we wel in de aanval waren kwam de voorzet een aantal keer niet goed.'

'Vooral in de fase na rust waren zij beter. Door de rode kaart werd het allemaal wat makkelijker. Maar ook toen waren we niet goed genoeg aanvallend om er meer uit te halen.'

'Dat betekent niet dat dat er geen mogelijkheid is in Turkije. Mogelijkheden zijn er altijd. Zij zullen ook meer gaan doen in de thuiswedstrijd. Wij moeten daar meer gaan voetballen en meer rust in het elftal krijgen.'

'72 Kazim voor Sentürk

PSV on Tour: PSV - Fenerbahçe marcobinnekamp.nl: Turkenjacht dit keer zonder succes
PSV Zuipsite: Foto's PSV - FenerbahceVroomshoop on Tour: PSV-SchappiesYoung Fanatics: PSV - Meh meeh

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 kevingeenen  4 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.