Excelsior maatje te klein voor PSV: 1-4

24 november 2007
-
-

In een koud Rotterdam heeft PSV vanavond uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie door Excelsior simpel met 1-4 te verslaan. De Eindhovenaren komen daarmee op 27 punten, 2 punten meer dan Ajax en Feyenoord, die morgen nog mogen spelen.

PSV begon niet sterk en was in de eerste periode van de wedstrijd zelfs de mindere van Excelsior. Echt gevaarlijk werden de Rotterdammers echter niet en anders was er altijd nog Gomes. In de 22e minuut scoorde Bakkal echter de openingstreffer uit een prachtige steekbal van Perez.

Vervolgens namen de Eindhovenaren de wedstrijd meer in handen. Vooral op het middenveld heerste PSV, dat aanvoerder Simons niet echt leek te missen. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Al claimden de spelers van de thuisploeg nog wel een strafschop.

In de tweede helft maakte PSV de wedstrijd al snel beheerst af. Koevermans en Lazovic tekenden de 0-2 en 0-3 aan in de 58e en 59e minuut. Trainer Jan Wouters liet vervolgens Afellay en Culina invallen.

Excelsior mocht even later een penalty nemen, na een handsbal van Zonneveld in het strafschopgebied. Gomes redde in eerste instantie, maar moest toch nog vissen, toen Pardo de rebound toch nog raak schoot: 1-3.

Een paar minuten later lag de bal aan de andere kant alweer op de stip, omdat Lazovic onregelementair werd afgestopt. Perez verzilverde de strafschop: 1-4. Even later mocht jongeling Zeefuik Perez vervangen. Er werd echter niet meer gescoord.

Afellay en Culina pakken speeltijd

Bij een 0-3 voorsprong bracht PSV-trainer Jan Wouters Jason Culina en Ibrahim Afellay in het veld. Beide spelers maakten hun rentree na wekenlange afwezigheid. Vooral met het oog op de cruciale Champions League wedstrijd tegen CSKA een prettig feit voor de Eindhovense ploeg.

PSV weer even aan kop

PSV pakt door de 1-4 overwinning tegen Excelsior tenminste voor één nachtje de kop in de Eredivisie. De Eindhovenaren verhoogden hun totaal tot 27 punten. Ajax en Feyenoord staan allebei op 25. Alle andere clubs volgen op grote afstand.

De Amsterdammers kunnen morgen thuis tegen Vitesse proberen PSV weer voorbij te streven. Feyenoord mag uit naar Groningen. De beide tegenstanders van de concurrenten staan laag in de middenmoot van de Eredivisie.

Eerste winst onder Wouters

Sinds het vertrek van Ronald Koeman had PSV nog geen overwinning geboekt. Onder interimtrainer Wouters werd achtereenvolgens verloren van SC Heerenveen (2-1) en Fenerbahce (2-0) en gelijkgespeeld tegen AZ (1-1). In zijn vierde wedstrijd pakte Wouters dan eindelijk de volle drie punten. Excelsior werd met 1-4 aan de kant gezet.

Wouters gedeeltelijk tevreden

Jan Wouters vertelde 'gedeeltelijk tevreden' te zijn met de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior. "Die drie punten zijn belangrijk om bij te blijven. Ik ben gedeeltelijk tevreden met het vertoonde spel. We hadden afgesproken vroeg druk zetten en dat hebben we redelijk gedaan gedurende de wedstrijd. In bepaalde fasen van de wedstrijd waren we echter ook slordig", aldus de trainer van PSV.

Acht on Tour: ..Randstadphoolies.nl: Excelsior-PSV 1-4

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Syp  6 1-4 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.79. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.