PSV als koploper weer onderuit: 2-1 in Groningen

26 december 2007
-
-

PSV is er opnieuw niet in geslaagd om als koploper te winnen. In Groningen ging de ploeg op tweede kerstdag met 2-1 onderuit. Na de eerste helft stond de ploeg nog met 0-1 voor door een doelpunt van de Braziliaan Alcides. Na rust ging de ploeg alsnog onderuit.

De voorsprong voor rust was al enigzins geflatteerd. FC Groningen speelde opportunistisch en PSV vooral slordig. Het was Gomes die PSV lang op de been hield.

PSV had nog wel een slotoffensief, maar tot de gelijkmaker kwam het niet meer.

Ranglijst: PSV nu voorlopig tweede

Na een week heeft PSV het koploperschap weer af moeten geven aan Feyenoord. Ajax kan morgen bij een zege op FC Twente ook PSV voorbij.

Wouters: afgetroefd door FC Groningen

Jan Wouters vond na afloop dat zijn ploeg op alle fronten was afgetroefd door FC Groningen. "Als je een wedstrijd wil winnen, moet je ook je duels winnen en dat hebben we de hele wedstrijd niet gedaan. In de tweede helft werd het iets beter, maar de bereidheid bij Groningen was hoger dan die bij ons. FC Groningen heeft verdiend gewonnen."

FC Groningen: Sankoh

Heurelho Silva Gomes, Alcides, Eric Addo, Carlos Salcido, Mike Zonneveld, Jason Culina ('83 Otman Bakkal), Timmy Simons, Ibrahim Afellay ('66 Ismail Aissati), Kenneth Perez, Jefferson Farfan, Danko Lazovic ('71 Danny Koevermans)

Opstelling FC Groningen

Van Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, Van der Laak, Lindgren, Lovre, Metaj, Berg ('84 Fledderus), Nijland ('72 Matavz)

Young Fanatics: Grunn - PSVPSV Zuipsite: Foto's F.C. Grunn - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 romarioforever  3 1-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.