Verdiende zege van PSV op Feyenoord: 0-1

12 januari 2008
-
-

PSV zal het in het verleden nauwelijks makkelijker hebben gehad dan de ploeg het zaterdag had in De Kuip tegen Feyenoord. De 0-1 zege was meer dan verdiend. De ploeg had al direct na het fluitsignaal kunnen scoren, maar kwam uiteindelijk vlak voor rust op voorsprong. Alcides stuurde met een prachtige pass Otman Bakkal naar het doel van Feyenoord. Hij twijfelde niet en scoorde beheerst de 0-1. In de eerste helft had Feyenoord nog veel balbezit. Na rust had PSv weinig meer te vrezen.

Toen Hofs zijn tweede geel kreeg voor aanmerkingen op de leiding - volgens Vink wenste hij de scheidsrechter de 'pestpleuris' - was het gedaan met Feyenoord. PSV kreeg kans op kans. met de ruimte die er ontstond was Afellay de grote man. Hij schoot zelfs twee keer op de paal. PSV verzuimde echter uit te lopen naar de 0-2 en 0-3, waardoor het tot het einde aan toe spannend bleef. In blessuretijd had Lee zelfs nog de mogelijkheid op de gelijkmaker.

Beleef het duel nog eens via het liveverslag van Bas-1979 via de link hieronder naar het scorebord.

Verdienstelijk debuut voor Balázs Dzsudzsák

De Hongaar Balázs Dzsudzsák begon verrassend genoeg direct in de basis. De Hongaarse linksbuiten had een verdienstelijk debuut in De Kuip. In het begin moest hij even wennen aan het spel en de druk in De Kuip, maar daarna liet hij duidelijk zien van meerwaarde te kunnen zijn.

Afellay: Feyenoord op alle fronten afgetroefd

Ibrahim Afellay was uitblinker zaterdagavond in De Kuip. "Het was een cruciale wedstrijd gelijk aan het begin. De zege was heel belangrijk. We hebben het tegen Feyenoord uit traditioneel heel erg moeilijk. Als je dan de hele wedstrijd de baas bent en wint, dan doe je het heel goed. Je slaat nu een gat naar de concurrentie, dat is een goede stap. Ik denk dat we de hele wedstrijd gedicteerd hebben. Het had alleen 0-3 moeten zijn. We hadden alleen meer moeten scoren.'

Volgens de middenvelder is Vergoossen vanaf het begin duidelijk geweest over hoe hij wil spelen en wat zijn visie is en heeft dat veel duidelijkheid gebracht binnen de groep.

Vergoossen: dit niveau nog niet verwacht

(Gepost door huubnl)

Sef Vergoossen gaf na afloop aan dat hij nog niet verwacht had dat zijn ploeg na een week dit niveau al zou kunnen halen, ondanks alle foute keuzes die er in het veld gemaakt werden. De coach zag dan ook veel ruimte tot verbetering. 'Er werden veel verkeerde keuzes gemaakt. We hadden het onszelf veel makkelijker kunnen en moeten maken. En natuurlijk hadden we meer moeten scoren. Dat houdt het wel spannend voor de mensen, maar dat is niet goed.

'Je zet in een week tijd wat neer en dan hoop je dat het er uit komt. Ik had er wel vertrouwen in, maar je moet maar zien hoe dat in De Kuip onder druk eruit komt. Dat heeft deze jonge groep heel goed gedaan. De afspraken die we hebben gemaakt, werden goed uitgevoerd. Er werden alleen veel foute keuzes gemaakt. We wilden te graag met 11 tegen 10. De vele fouten konden we wel corrigeren met veel arbeid, maar dat moet beter.'

Alcides vroeg zelf om wissel

In de 70ste minuut wisselde Vergoossen Alcides. Volgens de PSV coach vroeg de verdediger in de rust al om een wissel vanwege liesproblemen. 'We hebben in de rust op hem ingepraat om toch te gaan spelen, omdat de dokter vond dat het zou moeten kunnen. Na een aantal keer na rust aangegeven te hebben dat hij gewisseld wilde worden, hebben we hem vervangen.'

Vink onthield PSV een zuivere strafschop

Scheidsrechter Vink onthield PSV direct na de rust een zuivere strafschop. Zelfs Bert van Marwijk gaf na afloop toe dat de Eindhovenaren een penalty hadden moeten krijgen. Vink twijfelde echter niet door Hofs zijn tweede geel te geven toen die hem 'de pestpleuris' wenste.

Acht on Tour: ..PSV Zuipsite: Koffie drinken in de Kuip

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 15 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 D.yon  7 0-1 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.