PSV met de schrik vrij: 2-3 tegen NEC

22 november 2003
-
-

PSV is in Nijmegen met de schrik vrij gekomen. Na 10 minuten stonde de ploeg tegen NEC al met 2-0 achter. Van der Doelen speelde daarin met een doelpunt als aanjager van het team een grote rol in. Daarna begon het offensief van PSV en de strijd tegen de tijd. De eerste van PSV kwam al snel via een bal van De Jong die net over de lijn was. Daarna was het lang wachten, waarbij Hiddink achtereenvolgens de verdedigers Colin en Ooijer wisselde voor de spitsen Vennegoor of Hesselink en Vonlanthen. Uiteindelijk zette Kezman de ploeg in 2 minuten van 2-1 naar 2-3. Hij profiteerde van twee verdedigende blunders bij NEC. Daarna speelde PSV de wedstrijd uit, waarbij Hofland het ondertal aan verdedigers kwam versterken.

Mateja Kezman keerde na drie wedstrijden schorsing weer in de basis. Hij was zijn scherpte duidelijk kwijt, maar wist in de tweede helft dus wel de wedstrijd weer te beslissen voor PSV, met dank aan de verdedigende missers bij NEC. Kezman staat nu op 11 goals na 12 wedstrijden van PSV.

[later meer]

PSV profiteert van forse nederlaag AZ

De opmars van AZ is op harde wijze gestuit door Roda JC. AZ verloor thuis met 1-5 van de Limburgers, PSV stijgt daardoor over de Alkmaarders heen en staat weer tweede op de ranglijst. PSV heeft nog een punt achterstand op Ajax, maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Ranglijst:
1. Ajax 11 28 33-13
2. PSV 12 27 30-12
3. AZ 12 25 25-14
4. Feyenoord 12 24 24-14

Begin PSV 'labbekakkerig'

Na afloop was vooral het begin van PSV het onderwerp van gesprek. Guus Hiddink noemde het begin 'labbekakkerig'. "We waren heel slaperig. nationaal mag dat al niet, als je dat internationaal doet ben je al helemaal weg. Als we zo beginnen tegen Monaco dan kunnen we de zaak wel overdragen en naar het casino gaan, dan is het geen 2-0 achter maar 5-0. Zo kan je gewoon niet beginnen.

Van der Doelen positief na verlies

Bj?rn van der Doelen is na de 5de thuisnederlaag in 6 thuiswedstrijden voor NEC toch nog positief. "Ik baal dat we hebben verloren. Dat was tegen dit PSV niet nodig geweest. Aan de andere kant ben ik blij met de goal. Ik ben blij dat ik weer een keer 90 minuten heb gespeeld. En van een zwalkend NEC heb ik vandaag niets gemerkt. We hebben alles gedaan wat we konden." aldus de oud-PSV-er tegen Omroep Gelderland.

Slechte start noviteit, dit seizoen

De slechte start tegen NEC, met twee tegendoelpunten binnen tien minuten, was iets geheel nieuws, dit seizoen. PSV kreeg in officiele wedstrijden namelijk niet eerder ook maar ??n tegendoelpunt te verwerken, gedurende het eerste kwartier. Wel scoorden de Eindhovenaren zelf zeven maal. Meestal werd er dus juist vrij scherp gestart.

Meer cijfers zijn te vinden in het statistieken-gedeelte van PSV Netwerk. Deze zijn inclusief de wedstrijd tegen NEC, die ervoor zorgde dat PSV nu in totaal het gevaarlijkst is geweest gedurende het 5e kwartier (+2). PSV scoort zelden in het tweede of het laatste kwartier. Tegendoelpunten vallen gelijkmatiger, zo blijkt.

Opstelling NEC

Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy ('66 Van Rijswijk), Schuurman, Van der Doelen, Govedarica, Hersi ('81 De Freitas), Simr, Demouge ('58 De Nooijer)

PSV.nl: Fotoverslag van de wedstrijd NEC-PSVPSVWorld: NEC - PSVVroomshoop on Tour: Foto`s Nec-PSV
De Mortel On Tour: KEZZA REDT GUUSNEC-Nijmegen: Fotoverslag N.E.C. - PSVPSV on Tour: PSV ON TOUR
PSVmovies.tk: De 3 goals tegen NECNEC Fotosite: Foto's NEC - PSVPSV Zuipsite: Foto's NEC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.