Gomes redt gelijkspel voor PSV: 1-1

9 februari 2008
-
-

PSV is er in het Philips Stadion niet in geslaagd de zegereeks voort te zetten. Tegen Heerenveen kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het was PSV doelman Gomes die man van de avond werd door diverse enorme mogelijkheden van Heerenveen er knap uit te houden.

PSV kwam al na een minuut op voorsprong. Een vrije trap van Dzsudzsak belandde in een druk strafscopgebied opeens bij de vrijstaande Bakkal, die de 1-0 binnenkopte.

PSV leek direct in een zetel te komen. Nadat de eerste helft vorderde werd Heerenveen echter steeds sterker. Het was Gomes die PSV in de race hield. Het was eigenlijk voornamelijk aan hem te danken dat de gelijkmaker pas in de 52ste minuut viel. Daarna had PSV het even heel erg moeilijk.

In de laatste 20 minuten herpakte de ploeg zich en ging het op zoek naar de winnende treffer. Heel grote kansen daarop kwamen er in de slotfase niet meer.

PSV zonder zieke Vergoossen

PSV moest het doen zonder coach Sef Vergoossen. De Limburger was vandaag ziek geworden en was er niet bij. Assistent Lodeweges was daarom zijn vervanger vanavond met Wouters als assistent ernaast.

Nieuw spandoek PSV Fans United

Bij de opkomst van de spelers bij PSV Fans United werd op de Noordtribune het nieuwe spandoek van PSV Fans United getoond. Een eerste foto is hieronder te zien.

Afellay: we moeten Gomes dankbaar zijn

Afellay sprak na afloop over een lastige, maar voor neutrale supporters attractieve wedstrijd. 'Er waren heel veel kansen. Voor ons waren die er vooral in de eerste helft. Toen hadden we het duel moeten beslissen. Wij hadden er na de 1-0 een of twee meer moeten maken. Maar je moet wel zo eerlijk zijn dat Gomes ons er doorheen sleept. Hij staat er keer op keer en dat heeft hij vanavond weer bewezen. Wij moeten hem dankbaar zijn dat het 1-1 is gebleven.'

'Zij spelen heel goed voetbal de laatste weken. Natuurlijk is iedereen daarvan onder de indruk. Maar wij zijn PSV en moeten daar normaal gesproken thuis van winnen. Maar achteraf gezien kan je concluderen dat we met die 1-1 wel kunnen leven. Als Heerenveen zo blijft spelen blijven ze voor de bovenste plaatsen strijden.'

Lodeweges: wedstrijd golfde op en neer

Dwight Lodeweges deed na afloop bij afwezigheid van Vergoossen de persconferentie. De coach vond dat het duel met golfbewegingen op en neer ging. 'Het was een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Met Gomes hebben wij gelukkig een fantastische keeper. Hij had een paar goede reddingen, maar wij hadden ook goede kansen.'

'Heerenveen heeft een heel goed elftal, is heel dynamisch met veel beweging. Het is moeilijk om tegen ze te spelen. In fases hadden we ze wel onder controle, andere fases hadden we het moeilijker. Veel jongens zijn deze week toch weggeweest. En als je de controle niet hebt in een wedstrijd, dan moet je heel veel lopen, veel arbeid verrichten. Toch hadden we in de slotfase nog de fitheid om voor de winnende treffer te gaan.'

PSV: Balázs Dzsudzsák

Heurelho da Silva Gomes, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Alcides, Timmy Simons, Otman Bakkal ('60 Edison Méndez), Jefferson Farfán, Ibrahim Afellay, Balázs Dzsudzsák, Danko Lazovic ('82 Danny Koevermans)

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Zuiverloon, H. Drost, Dingsdag, Breuer, Poulsen ('29 Beerens), Roorda, Bradley, Pranjic, Sibon, Sulejmani ('74 Paulo Henrique)

Rood Witten: PSV - LuingePSV Zuipsite: Foto's Roelof Luinge show deel 349PSV on Tour: PSV - Sc Heerenveen
Supportersvereniging PSV: Sfeerbeelden PSV - Heerenveen (9 foto's)Randstadphoolies.nl: PSV-SC Heerenveen 1-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Jairo_PSV  4 2-2 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Heurelho da Silva Gomes (1186 -> 5,0)