21 februari 2008
-
Europa League
-

PSV is er in geslaagd zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de UEFA Cup. Na de 2-0 thuiszege, won PSV uit met 1-2. Bakkal en Lazovic waren de doelpuntenmakers voor PSV in Zweden.

PSV speelde zoals het van te voren al had aangegeven voornamelijk vanuit een gesloten verdediging. Toch kregen de Zweden in de eerste helft een aantal heel behoorlijke kansen.

Direct na rust besliste Bakkal de wedstrijd. Hij rondde met een schuiver een voorzet van Zonneveld goed af. De wedstrijd was daardoor eigenlijk direct gespeeld. PSV ging vrijer spelen en kreeg meer kansen om verder uit te lopen. Het was Lazovic die via een intikker de 0-2 maakte. Pas in de slotfase kreeg Helsingborg zijn verdiende eretreffer.

Beleef het duel nog eens via het live tekstverslag van Bas1979 via de link hieronder naar het scorebord.

Vergoossen: slordig begin

Sef Vergoossen liet na afloop weten dat het doel van de avond bereikt was. "We wilden de volgende ronde van de UEFA Cup bereiken en dat is gelukt."

"We speelden in de eerste helft slordig, daardoor moesten we te veel corrigeren. Na rust begreep Mendez wel dat hij naar het middenveld door moest schuiven. Toen hielden we het veld ook breed waardoor we konden gaan voetballen. Na de openingstreffer speelden we een gewonnen wedstrijd. Dat kwam omdat we voor eigen publiek ook al hadden gewonnen."

Gele kaarten zonder gevolgen

De PSV'ers Gomes en Bakkal kregen een gele kaart in de loop van de wedstrijd. De eerste wegens vermeend tijdrekken en de tweede wegens een handsbal. Schorsingen zullen er niet op volgen, want voor de beide PSV'ers was het hun eerste gele kaart in Europees verband dit seizoen.

10.194 toeschouwers

Helsingborgs IF: Ólafur Ingi Skúlason ('1)

'77 Isaac Chansa voor Marcus Lantz

Randstadphoolies.nl: Helsingborg-PSV 1-2!!Vroomshoop on Tour: Foto verslag Helsingborg-PSV
PSV Zuipsite: Foto's Helsingborgs I.F. - PSV (90)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Sjengen  6 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.47. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.