PSV wint met 4-1 van De Graafschap

24 februari 2008
-
-

Ook na de tweede UEFA Cup wedstrijd wist PSV in de competitie weer gewoon te winnen. De ploeg won thuis met 4-1 van De Graafschap. Opnieuw was er echter sprake van een teleurstellende wedstrijd.

De Graafschap kwam na zeven minuten op voorsprong toen een hard schot van Schöne via Gomes en beide palen in het doel belandde. Direct daarna zette PSV aan en kwam PSV gelijk via Lazovic, die een assist van Afellay binnenkopte.

Na rust dacht PSV via Bakkal een penalty te krijgen. Toen die uitbleef was he opnieuw Bakkal die een bal uit een hoekschop binnenkopte.

Met de 2-1 bleef het lang spannend in het Philips Stadion. het duel werd in de slotfase beslist toen Afellay na een solo neer werd gehaald buiten het strafschopgebied. Dat betekende een rode kaart en zo waar ook een penalty (?). Simons benutte dit buitenkansje. Tegen tien man kon PSV in de slotminuten nog verder uitlopen. Dat deed het uiteindelijk naar 4-1 via de tweede goal van Lazovic.

Ranglijst: PSV loopt verder uit op Feyenoord en NAC

PSV is op de ranglijst verder uitgelopen op Feyenoord en NAC. Feyenoord kwam uit niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Heracles. NAC verloor thuis met 2-3 van Ajax. De Amsterdammers zijn nu nog de voornaamste achtervolger op negen punten.

Geel kost Salcido schorsing

Carlos Salcido zal het volgende duel tegen FC Utrecht noodgedwongen aan zich voorbij moeten laten gaan. De Mexicaan liep tegen De Graafschap tegen zijn vijfde gele kaart op hetgeen hem automatisch een duel schorsing oplevert. De kaart was een merkwaardige. Hij kreeg geel omdat hij iets te lang wachtte met het nemen van een vrije trap, omdat hij geen vrije medespeler zag.

Bakkal: stap in de goede richting

Bakkal sprak na afloop over een stap in de goede richting voor PSV na de zege tegen De Graafschap. 'We zijn weer een wedstrijd verder en drie punten meer richting het kampioenschap.' Goed was het echter allerminst vanmiddag. 'Gelukkig kwamen we snel gelijk na de 0-1. Vanaf dat moment was het een wedstrijd die op en neer ging. Op het juiste moment wordt het dan 2-1 en dan kunnen we daardoor in de slotfase verder uitlopen. We waren vrij slordig en van daaruit kwamen we nooit in ons spel. Natuurlijk voel je het Europese duel wel, maar wij willen graag Europees spelen, dus dan moet je daar niet over zeuren.'

Vergoossen: lange reeks goed afgesloten

Sef Vergoossen vond dat zijn ploeg met de zege tegen De Graafschap een lange reeks wedstrijden goed heeft afgesloten. 'We hebben onze voorsprong behouden, dan doe je het fantastisch. Vandaag hebben we geen steek laten vallen ondanks die lange reeks. De ploeg oogde fris, al speelde het niet altijd goed. We zullen klaar zijn voor de komende reeks die volgende week begint. We staan er goed voor, maar moeten wel wakker blijven.'

Farfan kampte met griep

Sef Vergoossen had Farfan in de rust gewisseld omdat hij niet verder kon vanwege griep. 's Morgens was er al twijfel over zijn inzetbaarheid, maar besloot de medische staf dat hij toch kon spelen. Uiteindelijk bleek dat toch niet echt te gaan.

Vergoossen: eerste helft was verdienstelijk

Sef Vergoossen vond dat zijn ploeg in de eerste helft verdienstelijk had gespeeld. 'We hadden het ook een fase moeilijk, maar als we voor rust voorstaan was er niets aan de hand. Van Fessem hield er goede ballen uit. In de tweede helft winnen we dan de wedstrijd terwijl we het toen wel moeilijk hadden. Op individuele kwaliteiten hebben we het gehaald.'

Opstelling PSV

Heurelho da Silva Gomes, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Alcides ('78 Slobodan Rajkovic), Jefferson Farfán ('46 Edison Méndez), Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Balázs Dzsudzsák, Danko Lazovic

Opstelling De Graafschap

Van Fessem, Schuurman, Hese, M.Jansen ('68 Karlsons), Fung A Wing, Robbemond ('74 Bot), Meijer, Tarvajärvi, Schöne, J.Buijs, Fränkel ('76 Biseswar)

Rood Witten: PSV - De graafschapPSV BHS: Hier heb ik mijn hart verloren... Oooowh Eindhovuhh
Philips Army: Zakelijke overwinning op De Graafschap, 4-1Acht on Tour: ..PSV Zuipsite: Boeren - Superboeren
PSV on Tour: PSV - De graafschap

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Robby01  5 4-1 (2-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.