PSV onderuit in Utrecht: 3-1

2 maart 2008
-
-

PSV heeft de spanning in de competitie terug laten komen via een 3-1 nederlaag in Utrecht. Simons maakte de enige treffer van PSV via een penalty na een handsbal van Schut.

FC Utrecht was eigenlijk het hele duel agressiever en maakte het PSV daar eigenlijk continu moeilijk mee. Na een half uur spelen kwam PSV tegen de verhouding in op voorsprong. Schut blokkeerde via een handsbal een grote kans voor PSV. De penalty werd feilloos benut door aanvoerder Simons.

Nog voor rust stond FC Utrecht echter alweer op 2-1. Dat gebeurde via een kopbal van Nelisse en een geheel vrijstaande Cornelisse vlak voor rust. Tot een kwartier voor tijd mocht PSV hoop hebben op een redelijk resultaat. Toen was het Van Dijk die via een penalty FC Utrecht op 3-1 bracht en de wedstrijd besliste.

Vergoossen: complimenten aan FC Utrecht

Vergoossen vond na afloop dat PSV de nederlaag aan zichzelf te wijten heeft. "Maar dat zou FC Utrecht tekort doen. Ik moet hen complimenteren met de volledig verdiende overwinning van FC Utrecht."

"Het was een hele teleurstellende eerste helft van onze kant. De ruimtes waren verdedigend veel te groot, zowel in de lengte als de breedte. Wij moesten teveel energie steken in terug te lopen en tegenhouden. Dan wordt het nog moeilijker om naar de andere kant te komen. Utrecht profiteerde daar goed van met de lopende mensen."

"Gezien de situatie was het in de tweede helft wel acceptabel. Het was lange tijd ook niet echt goed, maar het stond wel beter en dan krijg je kansjes. Het duurde tot 20 minuten voor tijd voordat wij grip krijgen, al hadden we daar wel kunstgrepen voor uit moeten halen. Dat is jammer."

Einde aan ongeslagen reeks Vergoossen

Met de nederlaag tegen FC Utrecht komt er een einde aan de ongeslagen reeks van Sef Vergoossen. Sinds zijn aantreden maakte hij de beste reeks van een PSV trainer ooit. Nooit startte een PSV coach beter.

Jubileumtreffer nu tegen Ajax?

PSV is er tegen FC Utrecht niet in geslaagd om de jubileumtreffer, de 4000ste in de historie van de eredivisie, te maken. PSV staat na de goal van Simons op 3999. Tegen Ajax staat het nu voor de opgave om de jubileumtreffer wel binnen te schieten.

Acht on Tour: ..

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 patje1972  2 1-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.