PSV verslaat Vitesse in kampioenswedstrijd

20 april 2008
-
-

Via een 0-1 zege in Arnhem is PSV kampioen van Nederland geworden. Danko Lazovic, voor het eerst terug in het Gelredome scoorde vlak na rust als invaller het enige doelpunt van de wedstrijd.

In een zenuwslopende wedstrijd kon PSV in de eerste helft weinig kansen creeren. De ploeg gaf aan de andere kant ook niets weg. In de rust verving Lazovic Koevermans voorin. Vlak na rust stuurde Afellay op prachtige wijze farfan weg. Die zette Lazovic vrij voor de goal. De Servische spits aarzelde niet en schoot door de benen van de keeper de 0-1 binnen.

Daarmee was het direct gebeurd in het Gelredome. PSV had nog wel de kansen op de 0-2, maar weigerde het af te maken. De spanning viel bij de 0-1 echter al weg, omdat het er geen moment naar uit had gezien dat Vitesse nog twee keer kon scoren.

Koevermans met 14 doelpunten topscorer van PSV

Danny Koevermans is met veertien doelpunten topscorer geworden van PSV in de competitie. Danko Lazovic volgde hem met elf treffers. Perez staat nog derde met acht doelpunten, net voor Jefferson Farfan.

Vitesse: Sansoni ('80)

Heurelho da Silva Gomes, Alcides, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Mike Zonneveld ('76 Slobodan Rajkovic), Jefferson Farfán, Timmy Simons, Ibrahim Afellay ('89 Otman Bakkal), Edison Méndez, Balázs Dzsudzsák, Danny Koevermans ('46 Danko Lazovic)

Opstelling Vitesse

Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Swerts, Claudemir ('73 Pryor), v.d.Schaaf, Junker, Takak, Kolk, Lorca

Rood Witten: KAM-PI-OEN-EN!Philips Army: 4 op een rij!
PSV Zuipsite: KAMPIOENSBIJLAGE (122 foto's)PSV on Tour: Vitesse - PSV LandskampioenRandstadphoolies.nl: PSV kampioen!!!
PSV BHS: PSV Kampioen 2007-2008Red White Entity: Vitesse - PSV: 0-1 (KAMPIOENEN!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 41 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 the cable guy  7 0-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.