PSV doet aan klantenbinding; 7-0

6 december 2003
-
-

PSV heeft in het eigen Philips Stadion aan klantenbinding gedaan. Na eerder matige thuiswedstrijden bleef PSV zaterdagavond in het duel tegen Volendam wel continu op zoek naar treffers. Dat werd uiteindelijk beloond met een klinkende 7-0 zege. Bij rust was het nog 2-0. De overwinning wa nauwelijks geflatteerd te noemen. PSV kreeg voldoende kansen om de score nog op een hoger niveau te tillen. Ook waren er twee gevallen waarin PSV een strafschop claimde. Bossen was zaterdagavond echter niet erg vrijgevig aan PSV. In Eindhoven waren ze voor die gevallen sowieso al niet zo over hem te spreken.

Mateja Kezman was de grote man bij PSV met vier treffers alvorens hij na een uur mocht gaan douchen. Bij de 1-0 kreeg hij een assist van venneoor of Hesselink. Zijn schot eindigde op de paal, maar via de rebound scoorde hij alsnog. In de 19e minuut kon Vennegoor of Hesselink een assist van De Jong in een open goal binnenschieten. Daarna stokte de teller even.

Pa in de tweede helft gingen de PSV'ers met scherp schieten en werden de kansen ook afgemaakt. Tussen de 50ste en 57ste minuut scoorde Kezman drie keer. De eerste was na een slechte terugspeelbal van een Volendam verdediger die de PSV'er over het hoofd zag. Ook de derde kwam via een assist van een Volendam speler. Daar tussendoor rondde hij zelf een pass van Bouma goed af.

Ook de zesde kwam weer tot stand door slecht uitverdedigen van Volendam, Jan Vennegoor of Hesselink profiteerde daarvan. De zevende en laatste kwam op naam van John de Jong. Voor invaller Vonlanthen, dit keer 10 minuten na rust, blijft het nog steeds wachten op zijn eerste goal.

Aan de wedstrijd tegen FC Volendam mogen nauwelijks conclusies getrokken worden. Toch is het positief om te zien, al is het alleen maar voor het publiek, dat de spelers door bleven gaan om de supporters iets te bieden en een grote score te behalen. Zeker in het Philips Stadion hebben we die instelling de laatste tijd te weinig gezien.

Kezman vier keer in een uur tijd; zuivere hattrick binnen 7 minuten

Mateja Kezman wist in een uur tijd vier treffers aan zijn seizoenstotaal toe te voegen. De PSV spits schoot er tegen Volendam in slechts zeven (!!!!) minuten een zuivere hattrick binnen. Hij scoorde in de 50ste, 55ste en 57ste minuut. Vlak daarna (in de 60ste minuut) werd hij gewisseld. Hiddink wilde geen risico's met hem nemen met het oog op het duel tegen Deportivo la Coruna. Kezman was vooraf niet geheel fit.

PSV doet goede zaken voor doelsaldo

In de strijd om de landstitel heeft PSV de achterstand in het doelsaldo dat het in de afgelopen wedstrijden was opgelopen ten opzichte van Ajax in een klap ingelopen. Door de 7-0 op Volendam heeft PSV nu een doelsaldo van +5 ten opzichte van de Amsterdammers. Ajax heeft nog wel een wedstrijd tegoed, tegen Roda JC (werd vanwege het overlijden van Roda JC directeur Pickee afgelast).

Ranglijst:

1. Ajax 13 34 38-14
2. PSV 13 33 41-12
3. AZ 14 29 28-16
4. Feyenoord 13 24 24-16

Vennegoor of Hesselink: Met goed gevoel naar duel tegen Deportivo

Vennegoor of Hesselink sprak over een lekkere pot met veel doelpunten voor het publiek. "Het hadden er nog meer kunnen zijn. Dit is een lekkere voorbereiding voor woensdag. Er was van te voren extra op gehamerd. We weten wat er woensdag op het spel staat. Als je een lekker gevoel over houdt aan deze wedstrijd ga je met een lekker gevoel de wedstrijd van woensdag tegemoet."

Tegen Monaco scoorde hij al een belangrijk doelpunt, tegen Volendam schoot hij twee keer raak. "Het is belangrijk dat je scoort, al had ik er een meer in moeten schieten. Of de trainer mij woensdag opstelt, zal ik wel afwachten. Dat is afhankelijk van het strijdplan.

Een basisplaats lijkt weer te gloren voor Vennegoor of Hesselink nu Arnesen heeft laten weten dat Kezman mogelijk al in de winterstop vertrekt. "Dat wist ik niet, ik ging uit van de zomer. Maar ook met Kezman speel ik graag samen. Als ik in dienst van hem moet spelen en zo belangrijk voor hem kan zijn, dan ben ik daar al blij mee" aldus Vennegoor of Hesselink.

Opstelling FC Volendam

v.Westerop, Kras, Breinburg, Koning, Luirink, Salden, Buys, Tevreden, Bridji ('61 Faria), Esajas, Steur

PSVWorld: PSV - FC VolendamVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-VolendamDe Mortel On Tour: Sinterklaas bedankt !
PSVmovies.tk: 5 van de 7 goals nu al te downloaden, de rest volgt vanavond!!Vak OO picture page: PSV Vak-OO Picture PagePSV Zuipsite: PSV - FC Volendam
PSV on Tour: PSV ON TOUR

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.