22 oktober 2008
-
Champions League
-

PSV na een goede wedstrijd terecht met 2-0 gewonnen van Olympique Marseille. De ploeg gaf verdedigend heel weinig weg. Daarnaast creëerde het aanvallend diverse goede kansen. Koevermans was de grote man door beide treffers binnen te koppen voor PSV.

Gelijkspel Atletico-Liverpool, PSV derde in de poule

Atletico Madrid speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Liverpool. De Engelsen kwamen na 14 minuten op voorsprong via Keane. Simão scoorde zeven minuten voor tijd de gelijkmaker.

PSV staat nu derde in de poule. Er is nog een kleine kans op de tweede plaats in de poule. PSv zit echter nog volledig op koers voor de derde plaats en daarmee een plaats in de UEFA Cup.

Stand groep D:
1. Atlético Madrid 3- 7 ( 6- 2)
2. Liverpool 3- 7 ( 6- 3)
3. PSV 3- 3 ( 3- 6)
4. Olymp.Marseille 3- 0 ( 2- 6)

Koevermans over gebaar: die meneer begrijpt het wel

Danny Koevermans wilde na afloop niet teveel kwijt over zijn gebaar na afloop van zijn eerste goal van de wedstrijd richting de tribune. 'Het zat even diep en moest er even uit. Verder weet die meneer op de tribune het zelf wel."

Koevermans: opluchting en heerlijk gevoel

Danny Koevermans noemde de prestatie van PSV een heerlijk gevoel en een opluchting. Dit was leuk en een terechte overwinning. Het leek even dat de goal maar niet wilde vallen, maar gelukkig scoorden we toch. Het recht heeft gezegevierd vanavond. We zitten er nu nog in. We mogen nu vervolgens niet verliezen in Marseille. Als we daar een goed resultaat weghalen dan zijn we zeker derde in de poule.

Huub Stevens: winnen met goed voetbal

Huub Stevens liet na afloop zeer tevreden te zijn met de manier waarop de zege tot stand kwam. 'We hebben hier gewonnen met goed voetbal. En dat in een hele belangrijke wedstrijd. Ik moet een compliment aan de jongens geven voor de wijze waarop ze gespeeld hebben. Het was heel gedisciplineerd, met passie, zo wil ik het graag zien. Ik had een beetje de schrik dat zij zouden gaan profiteren toen wij die kansen misten. Maar we bleven gelukkig goed georganiseerd spelen en gaven bijna niets weg. Er stond een team op het veld, waarbij iedereen voor elkaar iets over had om te knokken. Dat is er geleerd van zaterdag."

"We zijn er nog niet. Eigenlijk staan we nu in de rust met 2-0 voor tegen Marseille. We hebben nog een zware wedstrijd voor de boeg. Maar de spelers weten nu dat ze het kunnen door voor elkaar te vechten. Dat gevoel moet meegenomen worden naar de competitie."

Afellay: droomscenario

Ibrahim Afellay sprak na afloop over een droomscenario. "De manier waarop we speelden was fantastisch. In de eerste helft stond het best wel goed, ze hebben natuurlijk een aantal gevaarlijke spelers. Op basis van de tweede helft is deze 2-0 dik en dik verdiend. Als elftal is er fantastisch gereageerd op de nederlaag tegen NAC. We lieten nu zien dat we dit ook op het allerhoogste niveau kunnen. Dat geeft vertrouwen naar de toekomst. Hopelijk kunnen we dat doortrekken naar de competitie. We beseffen dat we er nog niet zijn tegen Marseille, maar dit geeft een goede start."

PSV: Edison Méndez

Andreas Isaksson, Carlos Salcido, Dirk Marcellis, Francisco Rodriguez, Jérémie Bréchet, Edison Méndez, Stijn Wuytens ('78 Balázs Dzsudzsák), Ibrahim Afellay ('89 Eric Addo), Timmy Simons, Otman Bakkal ('76 Jason Culina), Danny Koevermans

Opstelling Olympique Marseille

Mandanda, Bonnart, Zubar, Hilton, Taiwo, Ben Arfa ('73 Valbuena), Cheyrou ('82 Zenden), Ziani ('62 Kaboré), Cana, Koné, Niang

PSV BHS: Super sfeer, super voetbal...GEWELDIG!!PSV-EMM: Geweldige sfeer en een geweldige overwinning!!
Acht on Tour: PSV - Olympique Marseille, 2 - 0 Philips Army: GEWELDIGE AVOND!MarcoBinnekamp.com: Wij trekken ten strijde!
Rood Witten: Topavond!PSV Zuipsite: Foto's PSV - Olympique MarseillePSV on Tour: PSV - OM
Boer zoekt bier: PSV - Olympique Marseille

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 DUB  5 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.04. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.