PSV uitgeschakeld in de beker na verlenging tegen AZ

12 november 2008
-
KNVB Beker
-

PSV is uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker. Uit in Alkmaar werd met 1-0 verloren. In de reguliere speeltijd bleef het 0-0, waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Halverwege de eerste verlenging zorgde Mendes da Silva voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

In een voorzichtige wedstrijd van beide kanten kon PSV behoorlijk meevoetballen. Beide ploegen kregen een aantal kansjes. De Alkmaarders trokken uiteindelijk aan het langste eind door het doelpunt van Mendes da Silva.

Stevens: deze wedstrijd geeft vertrouwen

Huub Stevens liet op de persconferentie weten dat het duel tegen AZ ondanks de uitschakeling in de beker toch vertrouwen geeft voor de nabije toekomst. "Ik denk dat we allemaal een goede wedstrijd gezien hebben. PSV heeft vandaag goede organisatie gehad en er een wedstrijd van gemaakt. We gaan hier met opgeheven hoofd vandaan."

Uitslag: 1-0 (0-0)

1-0 Mendes da Silva ('98)

Opmerkelijk: Na 90 minuten was de stand 0-0 waardoor verlenging noodzakelijk was

Braamhaar
0 toeschouwers

AZ: Swerts
AZ: Moisander
PSV: Dirk Marcellis

Andreas Isaksson, Jan Kromkamp ('28 Francisco Rodriguez), Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Erik Pieters, Timmy Simons, Edison Méndez, Ibrahim Afellay, Balázs Dzsudzsák ('106 Reimond Manco), Danny Koevermans ('74 Danko Lazovic), Stef Nijland

Opstelling AZ

Romero, Swerts, Moisander, Moreno, Pocognoli ('106 Koenders), Mendes da Silva, De Zeeuw, Schaars, Martens ('114 Van der Velden), El Hamdaoui, Ari ('86 Holman)

Randstadphoolies.nl: PSV uit de beker na nederlaag tegen AZBoer zoekt bier: AZ - PSV
Rood Witten: AZ 1-0 PSVPSV Zuipsite: Foto's AZ - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 manco.17  4 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.