PSV heeft geen kans in Arena: 4-1 nederlaag

16 november 2008
-
-

PSV heeft zondag in de Arena eigenlijk vrij kansloos met 4-1 verloren. Afellay zorgde voor de enige treffer van Ajax na een goede actie van Lazovic.

Ajax was in de eerste helft de sterkste ploeg in de Arena. PSV zette daar slechts een kans van Koevermans tegenover. Ajax kwam via Suarez op een 1-0 voorsprong.

Na rust kwam PSV scherper het veld op. Het kwam daardoor terug in de wedstrijd. Het was Lazovic die om zijn tegenstander heenging en Afellay kon laten binnentikken. Nadat Ajax vervolgens Sulejmani inbracht en het uitvallen van Marcellis aan PSV kant, liep Ajax naar 4-1 uit via doelpunten van Sulejmani, Pieters
(eigen doelpunt via Suarez) en Leonardo.

Lazovic woedend na gelijkmaker

Nadat Danko Lazovic als invaller de gelijkmaker forceerde door goed door te gaan en Afellay in staat te stellen simpel te kunnen binnentikken, was de aanvaller woedend.Waar de frustratie op gericht was, werd niet duidelijk, maar leek te gaan over de weinige speeltijd die hij krijgt.

[video] reactie Huub Stevens

Stevens ziet nog steeds progressie

Na afloop liet Huub Stevens weten dat hij nog steeds progressie ziet in het elftal. De PSV coach liet weten dat de buitenwereld dat niet zal begrijpen, als de resultaten zo slecht zijn. 'Maar die stapjes moeten we maken. Dat zie ik aan diverse zaken op de trainingen en de communicatie in de kleedkamer.'

Stevens: verdedigen is ook een kunst

Huub Stevens sprak over een zwak begin van zijn elftal. 'We lieten Ajax teveel voetballen. We hebben in de eerste helft te weinig initiatief genomen, wat eigenlijk de bedoeling was. Na rust wilden we dat rechtzetten en hadden we de wedstrijd in handen. We waren van begin af aan agressiever. Maar dan geef je ’m in één keer weer uit handen, door op een manier te verdedigen waarvan ik zeg: tja. Als je zag hoe gemakkelijk we ons lieten uitspelen. Dan zeg ik: verdedigen is ook een kunst. Maar dat hebben we niet tentoon gespreid.'

PSV: Danny Koevermans

Andreas Isaksson, Dirk Marcellis ('63 Jason Culina), Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Erik Pieters, Edison Méndez, Timmy Simons, Otman Bakkal, Stijn Wuytens ('52 Danko Lazovic), Ibrahim Afellay, Danny Koevermans

Vermeer, Van der Wiel, Oleguer, Vertonghen, Vermaelen, Enoh, Kennedy ('73 Gabri), Lindgren, Rommedahl ('61 Sulejmani), Suárez ('88 Leonardo), Emanuelson

PSV Zuipsite: Foto's Ajax - PSVBoer zoekt bier: 020 - PSVPhilips Army: Fotoverslag Joden uit!
PSV-EMM: Ajax - PSVRandstadphoolies.nl: PSV verliest in ArenaRood Witten: 28 foto's

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 psvgek01  5 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.