PSV wint met 1-0 van Feyenoord

21 december 2008
-
-

In een wedstrijd waarin er van beide kanten volop strijd was, maar weinig kwaliteit, won PSV uiteindelijk terecht met 1-0 van Feyenoord. Afellay besliste een kwartier voor tijd met een schuiver van afstand de wedstrijd.

PSV creëerde in de eerste helft al een aantal behoorlijke kansen. Nog vaker kwam de ploeg gevaarlijk voorin, maar ontbrak het aan de laatste goede pass. Aan de andere kant was Feyenoord in de eerste helft ook een aantal keer gevaarlijk.

Na rust had PSV verdedigend weinig problemen mer met Feyenoord. De Rotterdammers moesten vooral tegenhouden en dat ging ze lange tijd goed af. Het was uiteindelijk Afellay die een bal kreeg teruggelegd op de rand van het strafschopgebied. Hij haalde beslissend uit met een schuiver in de hoek. Een offensief van Feyenoord kwam er ondanks het inbrengen van Biseswar, Mols en Slory er niet echt meer.

Afellay: dikverdiend gewonnen

Ibrahim Afellay sprak na afloop over een dikverdiende overwinning van PSV. "Wij hebben dik verdiend gewonnen, omdat we voortdurend het initiatief hebben genomen. Ik vond Feyenoord behoudend, afwachtend en bangig spelen. Zelf moest ik na een afwezigheid van enkele weken weer ritme opdoen. Dat ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter."

Stevens: team had ongelofelijke spirit

Huub Stevens liet weten dat er in zijn ogen niets af te dingen was op de zege van PSV. 'Het is alleen jammer dat er maar een doelpunt valt. Het was verder een duidelijke overwinning van PSV. Het team heeft met een ongelofelijke spirit gespeeld en het Feyenoord heel moeilijk gemaakt. Helaas leidde dat maar tot een goal, al hoorde ik dat Lazovic een duidelijke strafschop had moeten krijgen. Maar niemand kan hier iets op afdingen.'

Feyenoord: Bahia

Andreas Isaksson, Jason Culina, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Erik Pieters, Balázs Dzsudzsák ('63 Danny Koevermans), Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Nordin Amrabat ('89 Jan Kromkamp), Danko Lazovic ('89 Mike Zonneveld)

v.Dijk, Tiendalli, Bahia, Derijck ('81 Slory), v.Bronckhorst, Wijnaldum ('70 Biseswar), El Ahmadi, Fer, Lucius, Bruins ('81 Mols), Makaay

PSV BHS: Foto's PSV - Feyenoordpsvfreak.nl: Afellay schiet PSV naar verdiende zege; 1-0
Philips Army: Verslag PSV - Feyenoord!Boer zoekt bier: PSV verslaat FeyenoordPSV on Tour: PSV - Feyenoord
Rood Witten: PSV - FeyenoordPSV Zuipsite: Foto's PSV - FeyenoordPSV-EMM: PSV - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 26 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 De Massa  7 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.64. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.