PSV kan niet meer winnen: 2-2 thuis tegen NAC

24 januari 2009
-
-

Ondanks dat PSV veel en veel sterker was dan NAC, kon PSV opnieuw niet winnen. De ploeg creëerde een reeks kansen, maar kon daaruit maar twee keer scoren. Achterin had het de verdediging redelijk dicht, maar twee fouten werden de ploeg direct fataal.

Na een kwartier spelen kopte Salcido na een afgeslagen hoekschop de 1-0 binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen NAC op slag van rust langszij kwam. Isaksson werkte de bal niet goed weg, waarna Loran raak kopte.

PSV kreeg in de tweede helft enorme kansen om op voorsprong te komen. Met name Afellay en Bakkal misten opgelegde kansen. Toen PSV doordrukte, was het NAC dat via de counter op 1-2 kwam via Kolkka. PSV zette nog een tandje bij. Afellay kon vervolgens vier minuten later op prachtige wijze gelijk maken. PSV had vervolgens nog een kwartier om de winnende binnen te schieten. NAC wankelde, maar PSV kon de beslissende slag niet slaan. Gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg opnieuw op.

Publiek keert zich tegen Stevens en Reker

(Gepost door Srbija)

Voor het eerst echt keerde het publiek in het Philips Stadion zich vrij massaal tegen Huub Stevens en Jan Reker. Na de 1-2 achterstand keerde het publiek zich eerst tegen PSV coach Stevens. De coach wist zich niet echt een houding en lachtte wat. Dit keerde vervolgens om naar het adres van algemeen directeur Jan Reker. Hij stond na afloop met tranen het slot te bekijken.

Debuut voor Ola Toivonen

Ola Toivonen maakte verrassend zijn debuut in de basis van PSV. Hij zorgde ervoor dat zowel Lazovic als Koevermans op de bank moest plaatsnemen. Huub Stevens posteerde hem centraal in de aanval. De Zweed speelde een behoorlijke wedstrijd. Hij had veel balverlies, maar liet bij vlagen ook zien dat hij de nodige klasse heeft. Hij was nog te licht om echt het verschil te kunnen maken.

Voor rust kreeg hij geel voor een schwalbe.

[video] reactie Robert Maaskant

[video] reactie Ibrahim Afellay

[video] reactie Huub Stevens

Stevens: spelers toonden veerkracht

Huub Stevens was na afloop zeer teleurgesteld over het nieuwe puntverlies. De manier waarop was volgens Stevens onnodig. NAC kwam in de eerste helft geen moment voor de goal maar komt uit het niets op 1-1. Volgens Stevens was na de 1-0 het tempo te laag bij PSV. Na de 1-1 had de ploeg in de tweede helft dotten van kansen. 'Dan moet je de wedstrijd op slot gooien. Je staat vervolgens via een klutsbal ook nog op 1-2. De jongens toonden daarna de veerkracht om de 2-2 te maken. Na die goal hadden we ook nog de kans op meer.'

Huub Stevens liet verder weten begrip te hebben over de onvrede van het PSV publiek. 'Dat is logisch, al hoef je het niet eens te zijn met wat ze riepen' aldus Stevens.

NAC Breda: Ten Rouwelaar

Andreas Isaksson, Jason Culina, Carlos Salcido, Jérémie Bréchet, Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Edison Méndez ('62 Nordin Amrabat), Otman Bakkal, Timmy Simons, Balázs Dzsudzsák ('69 Danko Lazovic), Ola Toivonen ('72 Danny Koevermans)

Opstelling NAC Breda

Ten Rouwelaar, Fehér ('22 Loran), Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Reuser, Gilissen ('41 Gorter), Kwakman, Kolkka, Idabdelhay ('89 Kramer), Boukhari

PSV BHS: Opnieuw een WANPRESTATIE van PSVPhilips Army: Verslag PSV - NAC Breda
PSV Zuipsite: REKER ROT OPPSV on Tour: PSV - NACRood Witten: Nog 15 finales te gaan

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 novascottia  3 2-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.