Dure nederlaag PSV tegen Heerenveen: 2-3

27 februari 2009
-
-

PSV heeft een dure nederlaag geleden in de strijd om de plaatsen om Europees voetbal. Thuis werd met 2-3 verloren van Heerenveen. In de laatste minuut besliste Pranjic het duel uit een strafschop. Culina kreeg rood.

In een open en spannend duel waren er veel kansen aan beide kanten te noteren. Na een goede opening van PSV kwam Heerenveen na een kwartier op voorsprong. Henrique scoorde na een goede combinatie. PSV kwam terug via Dzudzsak die een bal uit de lucht via een rollertje in de rechterhoek plaatste, onhoudbaar voor de keeper van Heerenveen. Na een fout van de doelman kon Simons zelfs de 2-1 binnenschieten.

PSV had de controle en de betere kansen. bij rust. Na rust was het echter Simons die Heerenveen weer terug in de wedstrijd bracht. Slecht uitverdedigen gaf Henrique de kans de 2-2 te maken. beide ploegen hadden vervolgens kansen op de winnende treffer. Die viel uiteindelijk in de laatste minuut. Het was Jason Culina die zijn man vasthield en van een scoringskans belette. Dat betekende rood en de beslissende penalty voor Pranjic.

Rood en penalty tegen voor Culina in blessuretijd

Een incident in blessuretijd besliste de wedstrijd tussen PSV en Heerenveen. Bij een voorzet hield Jason Culina zijn tegenstander vast waarmee hij hem een goede kans belette. De Australiër kreeg daarvoor rood en een penalty tegen. Pranjic maakte daaruit de winnende treffer.

Eerste nederlaag Lodeweges, ongeslagen reeks gebroken

Heerenveen heeft de ongeslagen reeks van inmiddels dertien duels onderbroken. De ploeg was sinds het duel tegen Ajax begin november ongeslagen. Voor Dwight Lodeweges betekende het zijn eerste nederlaag onder zijn bewind na vier zeges en een gelijkspel.

[video] Dwight Lodeweges: zure nederlaag

Lodeweges: nederlaag niet verdiend

Op de persconferentie noemde Dwight Lodeweges de nederlaag nogmaals heel zuur. "Het was heel zuur, voor ons en voor het publiek. Ik vind het ook niet verdiend. Wel waren het vanavond twee offensieve ploegen en was het een mooie wedstrijd. Het publiek heeft tot op zekere hoogte ook genoten. Al geniet je niet van zo’n afloop", aldus de coach van PSV op PSV.nl. "De eerste tien minuten was het even zoeken. Heerenveen nam veel risico, liet ook ruimtes achter. Daarna deden we het goed maar die goal in de tweede helft, die mag niet vallen. Een hele slechte goal en bij 2-2 krijg je de twijfel. Drukken we door voor de winst, of is 2-2 voldoende. Een zure afloop."

PSV: Jason Culina ('90)

Andreas Isaksson, Jason Culina, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Carlos Salcido, Edison Méndez, Ibrahim Afellay, Timmy Simons, Nordin Amrabat ('84 Danko Lazovic), Ola Toivonen ('80 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák ('59 Otman Bakkal)

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim ('46 Smárason), Svec, Pranjic, Beerens ('83 Ingelsten), Elm, Paulo Henrique ('72 Kalou)

Rood Witten: ZuurBoer zoekt bier: Zure nederlaag
PSV BHS: Foto's PSV - SC HeerenveenPhilips Army: Verslag PSV-HeerenveenPSV Zuipsite: Foto's PSV - SC Heerenveen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 super psv-er  2 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.