Negen PSV'ers laten onnodig punten liggen: 1-1

3 mei 2009
-
-

PSV heeft volledig onnodig twee punten laten liggen in de laatste thuiswedstrijd. Een wedstrijd die Lodeweges zo mooi had willen afsluiten, werd daardoor een enorme teleurstelling. PSV liet na om tijdig ver uit te lopen van NEC. Nadat PSV door twee rode kaarten van lazovic en Mendez met negen man kwam te spelen, kwam NEC in blessuretijd alsnog op 1-1.

In de eerste helft speelde PSV uitstekend en had het een reeks kansen. Het scorend vermogen ontbrak echter zondagmiddag. Het was vanaf de penaltystip dat danko Lazovic PSV op voorsprong kon zetten. Vervolgens pakte hij twee domme gele kaarten. Eerst door zijn shirt uit te trekken, vervolgens met een gele kaart op zak door hands te maken op het middenveld. Vervolgens moest ook Mendez er na een charge met direct rood vanaf. Daarna kon NEC tegen negen man op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er in blessuretijd.

Lodeweges teleurgesteld over afscheidsduel

Dwight Lodeweges liet na afloop weten niet boos, maar wel heel teleurgesteld te zijn over zijn afscheidsduel in het Philips Stadion. "We hebben de eerste twintig minuten heel goed gespeeld en begonnen goed aan de tweede helft. Toen kwam die serie met gele en rode kaarten, dat is dom en moet je niet doen. Het is niet anders, scheidsrechters beslissen. Ik ben ook niet kwaad, maar vind het wel heel erg jammer. Dit is inderdaad een anticlimax omdat we nog kans hadden op de derde plaats. Dat is heel teleurstellend."

Lodeweges: problemen begonnen bij rood Lazovic

Lodeweges gaf na afloop aan dat de gele kaart die Lazovic kreeg voor het uittrekken van zijn shirt uiteindelijk een keerpunt was. Lodeweges: "Dat was niet zo handig. Maar om te zeggen dat ik kwaad op hem ben, nee, zover wil ik niet gaan. Het was echter wel het begin van onze problemen."

[video] reactie Dwight Lodeweges

Minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd

Voor afgaande aan de wedstrijd tussen PSV en NEC werd er in het Philips Stadion een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het drama in Apeldoorn op Koninginnedag.

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Carlos Salcido, Timmy Simons, Jason Culina, Edison Méndez, Nordin Amrabat ('85 Erik Pieters), Ola Toivonen ('46 Danny Koevermans), Danko Lazovic

Opstelling NEC

Babos, Fernández ('72 Worm), Koenders, Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Schöne, Davids, Rommedahl, Janssen, Ntibazonkiza

Rood Witten: Laatste thuiswedstrijd, laatste minuut...PSV BHS: Foto's PSV - NEC
Eindhoven Fanatics: Met 9 spelers één puntjePhilips Army: Verslag PSV - NECRed White Entity: 1-1... Jason bedankt!
Lighttownmadness: De trots uit eigen jeugdPSV on Tour: PSV - NECBoer zoekt bier: PSV thuis niet voorbij NEC
PSV Zuipsite: Foto's PSV - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Titatovenaar  3 1-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.