PSV met 10 man door naar volgende ronde: 0-1

6 augustus 2009
-
Europa League
-

In een hele matige wedstrijd in Bulgarije heeft PSV zich weten te plaatsen voor de vierde voorronde van de Europa League. Tegen Cherno More won PSV op kunstgras net als met 0-1. Het doelpunt kwam op naam van Coulibaly die na een half uur spelen in eigen doel kopte uit een voorzet van Salcido. Tot die tijd bleven de Bulgaren eigenlijk op eigen helft hangen en hoefde PSV niet zo nodig.

Vlak voor rust kwam PSV met tien man te staan toen debutant Manolev er met zijn tweede gele kaart al vanaf moest. Tot dat moment had de Bulgaar een behoorlijke indruk gemaakt aan de rechterkant.

Na de 0-1 probeerden de Bulgaren er nog wel iets van te maken. De ploeg kreeg enkele goede mogelijkheden, maar vond diverse malen een goed keepende Isaksson op zijn weg. PSV zette daar eigenlijk te weinig tegenover, al kon de ploeg wijzen op het feit dat het 45 minuten lang met tien man kwam te staan.

Beleef het duel nog eens na via het live tekstverslag van de wedstrijd door Bas-1979 via de link hieronder naar het scorebord.

Rode kaart voor debutant Manolev

Stanislav Manolev debuteerde tegen Cherno More in het eerste elftal van PSV. De Bulgaar stond in eigen land tegen Cherno More in de basis van PSV als rechtsback. Manolev zal zijn debuut heel anders hebben voorgesteld. Vlak voor rust moest hij er al af met een rode kaart. Hij kreeg na 24 minuten geel en vlak voor rust zijn tweede gele kaart. De tweede gele kaart was voor een elleboogje.

Duel kort gestaakt vanwege vuurwerk

Het duel tussen Cherno More en PSV was in de tweede helft een paar minuten gestaakt. De Bulgaren staken op de tribune vuurwerk af wat leidde tot een klein brandje en behoorlijke rookontwikkeling.

Rutten: kwalificatie het belangrijkste

Op PSV.nl liet Fred Rutten na de wedstrijd weten dat het resultaat voorop stond vandaag. "Het werd natuurlijk ander soort wedstrijd na de rode kaart. Maar in de tweede helft hebben we goed verdedigd. We hebben geen grote kansen weggegeven. Een hoekschop en een vrije trap waren gevaarlijk, maar we staan in de volgende ronde en dat is het belangrijkste. Het team heeft de wil getoond om te winnen en dat was goed."

Cherno More: Manolov ('82)

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, André Ooijer, Dirk Marcellis, Carlos Salcido ('89 Erik Pieters), Ibrahim Afellay, Timmy Simons, Orlando Engelaar ('46 Stijn Wuytens), Nordin Amrabat ('46 Otman Bakkal), Ola Toivonen, Balázs Dzsudzsák

Opstelling Cherno More

Pirgov, Ademar, Coulibaly, Aleksandrov ('81 Stoyanov), M. Lazarov, G. Iliev, M. Petkov, Georgiev ('48 Z. Lazarov), Bornosouzov ('65 Kakalov), Joeroekov, Manolov

PSV Zuipsite: Foto's Cherno More Varna - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 23 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.