Makkelijke 0-4 zege bij NEC

25 oktober 2009
-
-

PSV heeft in Nijmegen een makkelijke zege behaald. Na drie seizoenen op rij niet in Nijmegen gewonnen te hebben, won PSV zondagmiddag makkelijk met maar liefst 0-4. Dzsudzsak, Reis, Bakkal en Lazovic waren de doelpuntenmakers voor PSV.

PSV kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Dzsudzsak tekende na precies 19 seconden de 0-1 binnen. NEC zette daarna aan en kreeg twee goede kansen. Isaksson redde echter uitstekend. Na een kwartier spelen besliste Jonathan reis met een geplaatst schot de wedstrijd, 0-2.

PSV kreeg voldoende kansen, maar verzuimde voor rust verder uit te lopen. Kort na rust kwam de ploeg wel weer aan scoren toe. Eerst was het Bakkal die een fout van Babos, hij liet de bal los, direct afstrafte. Vervolgens zorgde Lazovic voor de 0-4. Hij deed dat vanaf de penaltystip. Na de Europese misser van Reis was het nu de beurt aan Lazovic om de penalty te nemen.

Geen wijzigingen aan kop van de ranglijst

Aan de kop van de ranglijst verandert er niets dit weekend. De top vijf wisten allemaal hun wedstrijd te winnen. AZ liep verdere achterstand op na een 2-4 nederlaag thuis tegen Ajax.

PSV blijft tweede met twee punten achterstand op FC Twente.

Lazovic maakte 50ste doelpunt in eredivisie

De benutte penalty van Lazovic was een jubileumdoelpunt voor de aanvaller. Lazovic maakte daarmee zijn 50ste doelpunt in de Eredivisie.

NEC: El-Akchaoui

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Timmy Simons, Francisco Rodriguez, Erik Pieters, Ibrahim Afellay ('64 Ola Toivonen), Otman Bakkal, Orlando Engelaar, Danko Lazovic ('57 Nordin Amrabat), Jonathan Reis ('76 Dirk Marcellis), Balázs Dzsudzsák

Opstelling NEC

Babos, Burgzorg, v.Eijden, Zomer, El-Akchaoui, Radomski ('46 Pothuizen), Worm ('77 El Kabir), Davids, Fejzullahu, Vleminckx, Goossens ('70 Kivuvo)

psv-emm: Nec - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.