28 oktober 2009
-
KNVB Beker
-

PSV heeft de bekerwedstrijd uit bij Roda JC gemakkelijk gewonnen. De ploeg gaf zelf weinig weg. In de eerste helft kwam de ploeg via een doelpunt van Manolev op voorsprong. In de tweede helft zorgde Jonathan Reis via een prachtige volley voor de 0-2.

In het eerste half uur kon PSV aanvallend geen potten breken. In de 33ste minuut kwam PSV op voorsprong. Afellay zette Manolev vrij in het strafschopgebied. Met een geplaatst schotje passeerde hij de keeper goed in de hoek. vevrolgens kreeg PSV een paar mogelijkheden om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. Reis en Toivonen troffen daarbij de paal. Daarbij maakte reis nog aanspraak op een penalty.

na de rust kon PSV dat niet echt voortzetten. daardoor bleef het lang 0-1. Een keer moest Isaksson echt handelend optreden. Hij deed dat weer uitstekend. Tien minuten voor tijd besliste Reis de wedstrijd. Hij tikte de bal knap door op Dzsudzsak. Die ging de diepte in en gaf vervolgens de bal voor op de doorgelopen Reis. Via een prachtige volley schoot hij de bal vervolgens geplaatst binnen.

Donderdag loting voor vierde ronde KNVB beker

Donderdagavond laat zal de loting verricht worden voor de vierde ronde van de KNVB beker.

Derde treffer op rij voor Jonathan Reis

Jonathan Reis lijkt op stoom te komen in het eerste elftal. De jonge spits scoorde in de derde wedstrijd op rij. In de duels tegen FC Kopenhagen, NEC en nu dus Roda JC was het achtereenvolgens raak.

Rutten: blij met zege en uitstekende doelpunten

Op PSV.nl liet Fred Rutten weten dat het spel niet groots was, maar de doelpunten wel. "In bekervoetbal gaat het om één ding: een ronde verder komen en dat resultaat hebben we bereikt. We hebben er niet honderd procent ingezeten, met name in het tempo, maar we scoren twee uitstekende doelpunten. Er waren ook een of twee momenten dat Andreas de bal uitstekend heeft gepakt. En de goal van Jonathan zien we niet vaak op de velden, die was van pure klasse; ook van Balázs. Als je hem zo vol durft en kunt nemen, dat was in details perfect. Samenvattend zijn we door naar de volgende ronde en daar zijn we gelukkig mee."

Uitslag: 0-2 (0-1)

0-1 Stanislav Manolev ('32)
0-2 Jonathan Reis ('78)
Vink
0 toeschouwers

Kaarten: -

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Erik Pieters, Otman Bakkal, Ola Toivonen, Ibrahim Afellay ('76 Timmy Simons), Nordin Amrabat ('88 Stijn Wuytens), Jonathan Reis, Balázs Dzsudzsák ('83 Stef Nijland)

Opstelling Roda JC

Castro, Kah, De Fauw, Saeijs, Lachambre ('66 De Jong), Bodor, Janssen , Vormer, Sutchuin, Skoubo, Hadouir

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 148 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.