PSV blij met overwinning tegen Vitesse; 3-0

31 januari 2004
-
-

Na een moeizame wedstrijd in het Philips Stadion heft PSV uiteindelijk toch een duidelijke 3-0 zege op het bord weten te laten noteren. In een met regen en wind geteisterde wedstrijd had PSV het moeilijk om Vitesse weg te spelen. In de eerste helft waren er maar weinig kansen te noteren al stond de paal tot twee keer achtereenvolgend een goal in de weg voor PSV. In blessuretijd van de eerste helft kwam die goal er toch. Na een actie van Robben op de linkervleugel gaf hij de voorzet op John de Jong. Vanaf de penaltystip wist hij vervolgens de 1-0 binnen te tikken.

Het duurde even in de tweede helft voordat PSV verder afstand kon nemen. Maar naarmate de tweede helft vorderde kreeg PSV het makkelijker met Vitesse. De weerstand die het team uit Arnhem bood werd minder. Vlak na de invalbeurt van mateja Kezman werd het 2-0. Het was opnieuw Robben die voor de assist zorgde, dit keer op Jan Vennegoor of Hesselink die de 2-0 liet aantekenen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. PSV hoefde niet veel meer te vrezen van het moegespeelde Vitesse. Het werd vlak voor tijd zelfs nog 3-0 toen Arjen Robben een mooie actie bekroonde met de derde goal van de wedstrijd.

Geen schorsingen voor duel tegen Ajax

Mark van Bommel, Jurgen Colin en Young-pyo Lee hebben een gele kaart weten te voorkomen in het duel tegen Vitesse. Zij stonden allen op scherp en zouden bij een volgende gele kaart geschorst zijn in het volgende competitieduel, de wedstrijd volgende week zondag in de Arena. Zij kunnen nu dus gewoon van de partij zijn.

PSV weer even aan de leiding

PSV heeft door de 3-0 zege de leiding in de competitie overgenomen van Ajax. PSV heeft drie punten voorsprong, maar natuurlijk wel twee wedstrijden meer gespeeld dan de Amsterdammers. Morgen volgt Ajax - ADO Den Haag.

De ranglijst:
1. PSV 19 46 54-14
2. Ajax 17 43 42-17
3. Feyenoord 18 34 35-24
4. AZ 19 33 35-21

Sturing ge?rriteerd over arbitrage

Vitesse-trainer Edward Sturing was zaterdag na afloop van het duel met PSV geirriteerd over de arbiter Rene Temmink. "De 1-0 was natuurlijk schandalig. Hij moest een minuut bijtrekken en die goal viel na een minuut en 25 seconden." Ook aan het derde doelpunt zat volgens de Eerbeker een luchtje. "Voordat Robben schoot, werd er gewoon hands gemaakt." Toch wilde de oefenmeester de schuld niet geheel bij Temmink leggen. "PSV heeft zeker verdiend gewonnen." Sturing was echter wel zeer content met het spel van Vitesse. "De organisatie stond vandaag heel goed. Ik ben tevreden."

Negatief clubrecord voor Vitesse

Vitesse heeft door de 3-0 nederlaag in het competitieduel met PSV een negatief clubrecord gevestigd. De Arnhemmers bleven voor de vijfde keer op rij (467 muniten om precies te zijn) zonder doelpunt in eredivisieverband: NEC (2-0 nederlaag), PSV (0-0), Heerneveen (0-1), FC Twente (0-0) en wederom PSV (3-0). Nooit eerder in de historie van de eredivisie bleef Vitesse vijf duels op rij verstoken van een doelpunt. De langste serie betrof vier wedstrijden, een reeks die de club zowel in 1971 als in 1996 onderging.

Vitesse: Rankovic

Ronald Waterreus, Jurgen Colin, Kevin Hofland, Wilfred Bouma ('88 Johann Vonlanthen), Young-pyo Lee, Theo Lucius, Mark van Bommel, Remco van der Schaaf ('70 Johann Vogel), Arjen Robben, John de Jong ('66 Mateja Kezman), Jan Vennegoor of H.

Opstelling Vitesse

v.Fessem, Cornelisse, Konterman, Ilic, Fr?nkel, Rankovic, Hofs, Janssen, Fafiani ('75 Mbamba), Rink, v.Beukering ('66 Rojer)

Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-VITESSEVak OO picture page: PSV - VitesseVitessecafe.nl: Foto's PSV - Vitesse
De Mortel On Tour: Spelershome !!!PSVmovies.tk: De 3 goals tegen Vitesse online!PSV Zuipsite: Foto's PSV - Vitesse
PSV on Tour: PSV ON TOUREindhoven de gekste: Foto's PSV - Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 57 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.