PSV hard onderuit: 4-1

14 maart 2010
-
-

PSV moest om de aansluiting met FC Twente te bewaren winnen in de Amsterdam Arena. In plaats daarvan ging de ploeg hard met 4-1 onderuit. En dat was niet nodig geweest als de ploeg een vand e vele kansen in de eerste helft had weten te benutten.

PSV was de sterkere ploeg in het eerste half uur. De ploeg kreeg diverse goede kansen, waarbij vooral Toivonen het vizier niet op scherp had staan. Ajax gaf PSV een lesje in trefzekerheid door bij de eerste twee kansen direct te scoren via eerst Siem de Jong en vervolgens Urby Emanuelson. De eerste kon uit een rebound scoren nadat Isaksson een schot van Suarez had geblokkeerd. Emanuelson kwam op de rand van het strafschopgebied vrij en krulde fraai binnen.

Na de 2-0 was het over en uit voor PSV. De ploeg probeerde het nog wel, maar kon de teleurstelling niet meer van zich afspelen. Ajax had daardoor na de 2-0 een makkelijke middag. Eerst zorgde Pantelic nog voor de 3-0, waarna Dzsudzsak via de penaltystip nog wat terug mocht doen. PSV kreeg de penalty nadat Vertonghen hands had gemaakt in het strafschopgebied. In de laatste minuut zorgde Suarez vervolgens voor de statistieken nog voor de 4-1.

In de beginfase kwam Alderweireld goed weg met slechts geel, in de slotfase kwam Afellay goed weg toen een elleboog niet werd gezien.

Ranglijst: PSV nu vijf punten achter op FC Twente

Door de tweede nederlaag op rij heeft PSV nu vijf punten achterstand opgelopen op koploper FC Twente. Volgende week komt FC Twente op bezoek in het Philips Stadion en heeft PSV de laatste kans om nog wat te doen aan de titelaspiraties.

Afellay: had 2-5 moeten zijn bij rust

Een balende Afellay liet weten dat het duel eigenlijk al vroeg gespeeld was. 'Je moet eerlijk zijn, al bij 2-0 was het gespeeld. We hadden bij de rust met 2-5 voor moeten staan.' De middenvelder baalde over de verdedidende fouten en het feit dat PSV de kansen niet wist te benutten. 'Als je ziet hoe wij die ballen weg werkten in de 16, dat is niet goed. We waren beter, maar zij maakten de goals.'

Afellay moet vrezen voor schorsing

Ibrahim Afellay zal nog even moeten vrezen dat de topper tegen Ajax hem niet alsnog een schorsing oplevert. Nadat Enoh op zijn tenen ging staan, plantte Afellay een elleboog in het gezicht van de middenvelder. De scheidsrechter leek het niet waargenomen te hebben, de beelden wel.

Rutten: Ajax heeft verdiend gewonnen

Fred Rutten noemde de zege van Ajax na afloop een verdiende. "Het probleem voor de rust is dat we niet scoren. Ajax was veel effectiever dan wij en heeft verdiend gewonnen."