Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV WINT WEER NIET: 1-1


Tijdstip
20 maart 2010
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV WINT WEER NIET: 1-1

PSV lijkt in de vier laatste duels zowel de eerste als de tweede plaats verspeeld te hebben. Thuis tegen FC Twente kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel, ondanks dat de ploeg opnieuw de betere was.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd en zetten de eerste 30 minuten druk op FC Twente. Dat leverde enkele mogelijkheden op voor PSV. De ploeg zette de druk echter te weinig om in kansen. het zat daarnaast niet mee bij de eindpass.

Direct na rust kwam PSV op voorsprong toen Koevermans een voorzet van manolev binnenkopte. Halverwege de tweede helft kwam FC Twente uit een van de spaarzame kansen langszij. Ruiz zette N'Kufo vrij die wel raad wist met dit buitenkansje. In de slotfase waren er mogelijkheden voor Amrabat, Engelaar en Dzsudzsak. De laatste schoot hard op de bovenkant van de lat. Tot de winnende treffer kwam het echter niet meer.


Ranglijst: PSV ook tweede plaats waarschijnlijk kwijt

PSV is in de laatste weken niet alleen de koppositie, maar door de 1-1 waarschijnlijk voorlopig ook de tweede plaats kwijtgeraakt. De achterstand op FC Twente blijft vijf punten. Ajax kan bij winst zondag bij RKC op vier punten komen van FC Twente en een punt boven PSV.


De eerste sfeerfoto's van PSV - FC Twente

Inmiddels verschijnen via Twitter live de eerste sfeerfoto's van PSV - FC Twente (klik op de foto's om te vergroten):

Ben nu in Eindhoven voor PSV- fc Twente on Twitpic #philipsstadion #red ik snap de actie niet maar het zal wel... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic EWe zijn er weer voor de beslissende pot vd competitie on Twitpic Uitvak is maar half vol, en dat bij een wedstrijd waar je de ... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic #psvtwe Warming-up #psvtwe Uitvsk heeft er nu nog wel zin in! Nog even! Hoorde dat onze Rob van Gijzel er ook is! 3-1 #psvtwe De wallen bij het psv stadion... on Twitpic D-day.. De spanning stijgt #psv on Twitpic Psv on Twitpic Schit on Twitpic We gaan beginnen! Schitterend stadion! #PSVtwe on Twitpic Gaan! Kampioenen! #psvtwe Share photos on twitter with Twitpic We gaan beginnen! Schitterend stadion! #PSVtwe on Twitpic En we zijn los, PSV - Twente. Waarschijnlijk de belangrijkste... on Twitpic Sfeer in het stadion is geweldig!! Kom maar op met die goalsb! PSV #psvtwente #psvtwe Sfeer zit er goed in. on Twitpic De opkomst. :-) #psvtwe on Twitpic Rust #psvtwe. 1e helft nog opstootje Oost. Irritante camera #... on Twitpic toepasselijke reclame in de #PSV-flits. #psvtwe on Twitpic 1-0!!!!!! Koef #PSVtwe on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Video van de opkomst van de spelers: klik hier


Simons: dit was niet goed genoeg

Timmy Simons was na afloop voor de camera's van Eredivisie Live uiteraard zeer teleurgesteld. 'Dit gelijkspel is niet goed genoeg voor PSV. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan en we mogen niet opgeven. We moeten vertrouwen uitstralen, zoals we ook deden. Maar we moeten naar onszelf kijken. We moeten eerst zelf zien te winnen, dat is de realiteit. Als we dat niet doen, heeft het ook geen zin om naar de tegenstander te kijken. We kunnen ons nu niks meer veroorloven, want we hebben de laatste weken veel te veel ingeleverd. Daarom stap ik met een slecht gevoel van het veld.'


Rutten: zuur en vervelend

Fred Rutten sprak na afloop over een zure en vervelende uitslag. "Wij hebben de koploper uitstekend bestreden en zijn tot aan de 1-1 de bovenliggende partij geweest. Het is daarom heel vervelend dat je maar één punt hebt", aldus Fred Rutten op PSV.nl "De doelstelling was om dichterbij te komen en dat is niet gebeurd. Heel zuur en heel vervelend. Het team heeft uitstekend gereageerd op wat er de laatste twee wedstrijden is gebeurd. In de hoofden van de spelers zit nog veel drive. We moesten een beetje geluk hebben in de eindfase, maar dat was er niet. De afstand blijft groot, maar er zijn nog zes wedstrijden te gaan. Je weet niet wat er in een seizoen kan gebeuren. Daarom moeten we deze wegstoppen en op naar de laatste wedstrijden."


McClaren: terechte uitslag

"Ik denk dat beide partijen hiermee kunnen leven. Alleen hebben wij meer aan dit gelijkspel dan PSV," aldus McClaren op de website van het Algemeen Dagblad. "Het eerste uur was PSV beter. Pas na de tegentreffer begonnen wij goed te voetballen. Eens te meer bleek dat wij spelers hebben die uit het 'niets' kunnen toeslaan. Door Bryan Ruiz en Blaise N'Kufo waren we ineens terug in de wedstrijd. Vervolgens hadden we nog kunnen winnen ook."


[video] Engelaar: "Twente is heel goed"


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Danny Koevermans ('50)
Goal
1-1 N'Kufo ('73)
Scheidsrechter
Vink
Toeschouwers
34.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Twente: Tiendalli
Kaart
FC Twente: Brama
Kaart
PSV: Jagos Vukovic
Kaart
PSV: Danny Koevermans

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Jagos Vukovic ('83 Dirk Marcellis), Timmy Simons, Orlando Engelaar, Ola Toivonen ('63 Zakaria Labyad), Otman Bakkal ('84 Nordin Amrabat), Danny Koevermans, Balázs Dzsudzsák


Opstelling FC Twente

Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli ('37 Kuiper), Brama, Janssen, Perez ('65 Tiote), Ruiz, N'Kufo, Stoch


Foto's van de wedstrijd

Boer zoekt bier: PSV - FC TwentePSV on Tour: PSV - FC Twente
PSV Zuipsite: Foto's PSV - FC TwentePSV BHS: Fotoverslag PSV - FC Twente 1-1Supportersvereniging PSV: De sfeer rond PSV - FC Twente (20 foto's)  

Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
10  7 1-1 (0-0)
11  7 1-1 (0-0)
12  7 1-1 (0-0)
13  7 1-1 (0-0)
14  7 1-1 (0-0)
15  7 1-1 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.