PSV zakt weg: 2-2 in Heerenveen

14 april 2010
-
-

PSV is er niet meer in geslaagd de vrije val van de ploeg aan het einde van de competitie te stuiten. In Heerenveen zakte de ploeg verder weg en bleef het op 2-2 steken. Daarmee is ook de tweede plaats uit zicht.

PSV was de beste ploeg in de eerste helft, maar kon dat niet in de score tot uitdrukking brengen. Dat gebeurde in de tweede helft wel dotne Dzsudzsak PSV op voorsprong bracht. Nog geen minuut daarna profiteerde Sibon van onachtzaamheid en zette hij Heerenveen op 1-1.

Dat scenario zou zich nog een keer herhalen. Na een uur spelen wist Manolev na een een-twee met Toivonen zijn rush doeltreffend af te ronden voor de 1-2. Drie minuten later stond het alweer 2-2 toen de net een minuut eerder ingevallen Pawel Wojciechowski de 2-2 binnenschoot.

Ranglijst: PSV zal derde blijven

Voor PSV zal het seizoen troosteloos gaan eindigen. Door het puntenverlies tegen Heerenveen lijkt ook de laatste hoop op de tweede plaats verloren. De achterstand op Ajax bedraagt vijf punten met nog twee duels te gaan. Koploper FC Twente heeft zes punten voorsprong.

Enige sfeerfoto's van Heerenveen-PSV

Bij de uitwedstrijd bij Heerenveen waren weinig twitteraars aanwezig. Enkele sfeerfoto's (klik op de foto's om te vergroten):

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

[video] Sibon: "Het was een open wedstrijd"

[video] Rutten: "Teleurstelling is groot"

SC Heerenveen: Svec

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, André Ooijer, Carlos Salcido ('67 Francisco Rodriguez), Erik Pieters, Timmy Simons ('59 Otman Bakkal), Ibrahim Afellay, Orlando Engelaar, Nordin Amrabat, Ola Toivonen, Balázs Dzsudzsák

Opstelling SC Heerenveen

Timmer, Janmaat, Elm, Haglund, Breuer, Grindheim ('30 Väyrynen), Svec, Losada, Beerens, Sibon, Djuricic ('65 Wojciechowski)

15  4 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.