PSV VERSLAAT HEERENVEEN: 1-3

7 augustus 2010
-
-

PSV heeft de eerste competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. In Heerenveen won PSV met 1-3 na een 0-0 ruststand. Ola Toivonen was de grote man door de eerste twee doelpunten te maken. Engelaar zorgde in blessuretijd voor de derde.

PSV kon in de eerste helft niet al teveel indruk maken. Zelf creëerde het eigenlijk geen echte kans. Aanvallend was Heerenveen iets dreigender. Pas in de tweede helft brak de wedstrijd los. Eerst was het Toivonen die uit een voorzet van Manolev binnen kopte. Binnen een paar minuten stonden de Friezen echter alweer op 1-1 na een kopbal van Kopic uit een vrije trap.

In het laatste kwartier kon Heerenveen het niet meer volledig belopen en kreeg PSV meer ruimte. In de 83ste minuut was het weer Toivonen die met een prachtig afstandschot de 1-2 maakte. Vlak daarvoor had PSV nog een penalty moeten krijgen, maar Vink verzuimde die te geven. In blessuretijd velde Engelaar definitief het vonnis door met een laag schot in de hoek de 1-3 binnen te schieten.

Eerste sfeerfoto's van Heerenveen - PSV

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's vanuit Heerenveen. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Daar zijn we dan! #heepsv on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Heerenveen-PSV op punt van beginnen. on Twitpic #Heerenveen #PSV on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Heerenveen psv. Spanneeeend! Het regent maar wij zitten lekke... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Jammer 0-1 achter tegen PSV.  on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic 1-2 toivonen #Psv on Twitpic 1-3 #psv on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Afellay invaller bij winnend PSV

Slechts vijf dagen na zijn eerste training bij PSV, kwam Ibrahim Afellay al voor het eerst in actie. Bij een 1-1 stand bracht Fred Rutten hem een kwartier voor tijd in het veld. Vervolgens kantelde de wedstrijd.

Lens en Berg maken debuut voor PSV

In de eerste competitiewedstrijd tegen Heerenveen maakten Jeremain Lens en Marcus Berg hun debuut voor PSV. Beiden stonden in de basis en werden in de slotfase gewisseld voor respectievelijk Afellay en Koevermans.

Rutten: eerste helft onherkenbaar, tweede helft goed hersteld

Na afloop liet Fred Rutten voor de camera van Eredivisie Live weten dat hij zijn elftal van de voorbereiding hier niet herkende in de eerste helft. ' Eigenlijk hebben we alleen verdedigd. We hebben vergeten te voetballen. De tegenstander stopte er wel heel veel energie in, dan weet je dat je later de ruimte krijgt. In de tweede helft hebben we het goed gerepareerd. De eerste wedstrijd is per definitie een hele moeilijke wedstrijd, zeker in Heerenveen tegen een stabiel elftal dat durft te voetballen. In de tweede helft stonden we anders op het veld. Je zag dat PSV eraan kwam. Ik had dan ook niet het gevoel dat wij schade zouden oplopen. Op de 1-1 reageerden we goed. In de slotfase kan je de score zelfs nog verder uitbouwen. Als je hier nog zonder enkele spelers zo kan winnen, denk ik dat je het wel goed voor elkaar hebt.'

PSV op doelsaldo voorlopig derde

PSV staat nadat vijf van de negen wedstrijden zijn gespeeld in de eerste speelronde op de derde plaats. Naast PSV wonnen De Graafschap, Heracles en NEC ook. De Graafschap en Heracles wonnen met 3-0 en blijven op doelsaldo net voor PSV.

[video] Toivonen: "Beetje problemen met Berg"

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Francisco Rodriguez, Jagos Vukovic, Erik Pieters, Orlando Engelaar, Ola Toivonen, Otman Bakkal ('53 Funso Ojo), Jeremain Lens ('74 Ibrahim Afellay), Marcus Berg ('83 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák

Opstelling SC Heerenveen

Steppe, Janmaat, Breuer, Kopic, Jong-a-Pin, Djuricic ('46 Roorda), Vayrynen, Grindheim ('85 Papadopoulos), Beerens, Dost ('65 Fazli), Assaidi

Randstadphoolies.nl: SC Heerenveen - PSV 1-3PSV on Tour: Heerenveen - PSV
PSV Zuipsite: Foto's SC Heerenveen - PSV & SneekweekPSV BHS: Fotoverslag SC Heerenveen - PSV 1-3Boer zoekt bier: 3 punten zijn binnen
Acht on Tour: Heereveen - PSV , 1 - 3

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.