PSV verliest met 1-0 van hekkensluiter Rusland

19 augustus 2010
-
Europa League
-

PSV heeft verrassend verloren van de hekkensluiter van Rusland. In Novosbirsk werd het 1-0 voor Sibir. Het doelpunt viel ver in blessuretijd.

Sibir begon goed aan de wedstrijd. De ploeg speelde erg opportunistisch en PSV had het daar heel moeilijk mee. De Eindhovenaren kwamen niet aan voetballen toe en bleven daardoor achter de feiten aanlopen. PSV halverwege de eerste helft kwam PSV beter in de wedstrijd. PSV kreeg in de eerste helft een uitstekende kans voor Berg. Aan de andere kant moest Amrabat een bal op de doellijn redden. Kort voor rust kreeg Maza een directe rode kaart na een duw op Shevchenko, die zelf ook niet vrijuit ging en geel kreeg. Diezelfde Shevchenko moest vlak daarna met zijn tweede gele kaart vertrekken naar een schwalbe. De scheidsrechter had daar gelukkig goed zicht op.

Na rust had PSV met 10 tegen 10 veel meer balbezit. Een goal van Lens werd na een goede actie afgekeurd vanwege buitenspel. Ola Toivonen schoot een bal op de lat. In de tweede helft leek de wedstrijd te kantelen naar het voordeel van PSV. Via de counter bleef Sibir echter af en toe gevaarlijk. Zo ook ver in blessuretijd toen Degtyarev een bal kreeg teruggelegd en binnen kon werken.

Rode kaart voor Maza

Maza moest al in de 39ste minuut van het veld met een rode kaart. Op het middenveld ging het na een duel tussen Maza en Shevchenko mis. Om onduidelijke reden liet Maza zich provoceren. Hij leek een spugende beweging te maken, maar of hij het ook daadwerkelijk deed, blijft gissen aan de hand van de beelden. Vervolgens sprong de Rus op en duwde Maza hem terug naar de grond. Shevchenko kreeg geel, Maza rood.

Diezelfde Shevchenko moest een paar minuten later zelf naar de kant, toen hij rood kreeg voor een schwalbe. Hij liet zich vallen in het strafschopgebied in de hoop op een penalty.

Tweets van Sibir-PSV

Gebruik je twitter, volg @psvnetwerk. Omdat het niet op de Nederlands etv te bekijken was, verzorgden we live updates van dit duel.

Engelaar verwacht dat PSV gewoon doorgaat

Orlando Engelaar liet na afloop tegen Omroep Brabant weten te verwachten dat PSV zich gewoon zal kwalificeren voor de Europa League. 'Zo sterk vond ik Sibir niet.' Volgens de middenvelder was PSV veel beter. In zijn ogen is PSV de boot in gegaan door onoplettendheid vlak voor tijd. 'In Europa moet je 95 minuten scherp zijn, dat waren we op het einde niet. We hadden zelf diverse kansen om al eerder op voorsprong te komen. Als je er daar een van scoort, doe je het goed.'

Maza: ik liet me provoceren

Tegenover het Eindhovens Dagblad gaf Maza aan dat hij zich had laten provoceren bij de rode kaart. "Die speler zei in het Engels slechte dingen tegen mij. Maar mijn reactie was nog slechter. Het was gewoon dom om hem weg te duwen."

Meer: Eindhovens Dagblad

Rutten: thuis kunnen we de bal laten rollen

Fred Rutten liet op Telegraaf.nl weten veel vertrouwen te hebben in kwalificatie voor de Europa League ondanks de 0-1 in Siberië. "Natuurlijk hebben we veel respect voor de tegenstander, maar ik denk dat wij de volgende ronde halen. Op eigen veld kunnen we meer tempo maken, dat was hier bijna niet te doen. De bal rolde niet op dit veld."

FC Sibir Novosibirsk: Sjevtsjenko ('43)

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Francisco Rodriguez, Jagos Vukovic, Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Ola Toivonen ('80 Funso Ojo), Orlando Engelaar, Jeremain Lens, Marcus Berg ('63 Marcelo), Nordin Amrabat

Opstelling FC Sibir Novosibirsk

Solosin, Joseph-Reinette, Boechrjakov, Vychodil, Aravin ('91 Molosj), Zinovev ('64 Degtjarev), Sumulikoski, Sjevtsjenko, Canas, Astafjev, Beljajev ('71 Cizek)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.