PSV wint met 3-1 van AZ

22 augustus 2010
-
-

PSV heeft het volle pond in de competitie ook na de derde competitieronde weten te behouden. Thuis werd AZ met 3-1 verslagen.

PSV had een lastige middag tegen AZ. Zelf creëerde PSV een reeks goede kansen. De tegenstander kreeg echter wel heel veel ruimte en kon daardoor ook diverse goede kansen noteren.

PSV kwam vlak voor rust op voorsprong. Het was Berg die uit een pass van Toivonen de openingstreffer in de verre hoek kon schuiven. Vlak na rust zette Falkenburg na een fout van Isaksson op 1-1. PSV aarzelde niet en twee minuten later stond de ploeg alweer voor. Dit keer was het Lens die Berg in staat stelde de 2-1 binnen te tikken.

In de slotfase zakte PSV terug, nadat Rutten Berg en Toivonen wisselde voor Bakkal en Afellay. Via de counter wist de ploeg aan het einde de beslissende 1-3 te maken. Invaller Afellay was daarbij de gevierde man na opnieuw een assist van Lens.

Eerste twee doelpunten voor Berg

Marcus Berg heeft zijn eerste doelpunten gemaakt voor PSV. Hij tekende vlak voor rust voor de 1-0 van PSV. In de tweede helft zette hij vlak na de gelijkmaker van AZ PSV opnieuw op voorsprong. Daarmee lijkt de ban gebroken voor de Zweedse spits.

PSV alleen koploper

PSV is na de zege op AZ alleen koploper. Na drie wedstrijden heeft PSV nog het maximale aantal van negen punten. Doelsaldo is 12 doelpunten voor en twee tegen. Ajax volgt op twee punten.

Tweets PSV-AZ

Gebruik je twitter, volg @psvnetwerk.

Sfeerfoto's PSV-AZ

Via Twitter verschenen inmiddels de eerste sfeerfoto's van PSV-AZ. Klik op de foto's om te vergroten:

Lekker ontspannen wachten tot #psvaz begint! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic mascotte Bram Schellekens van 10 jr denkt dat PSV met 2-0 gaa... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic We zitten er klaar voor. Warming up en dan vol er tegenaan. #... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Moet toch raar zijn voor die jongen. Zo in het verkeerde shir... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Bij PSV - AZ. Come on PSV!!!!! #psvaz #PSV  on Twitpic Bij PSV - AZ. Come on PSV!!!!! #psvaz #PSV  on Twitpic Komt nu met bakken uit de hemel. Nog 0-0. #psvaz on Twitpic Ruststand PSV - AZ 0-1 door een goede goal van Berg. #psvaz #... on Twitpic De studio van #PSVtv, waar tijdens de wedstrijd al de samenva... on Twitpic rust.. #psvaz on Twitpic dus meteen na de gelijkmaker van az regelt berg het weer! 2-1 on Twitpic

PSV publiek zingt voor Marcellis

Het PSV publiek liet zien dat het Dirk Marcellis nog niet vergeten is. Bij zijn eerste terugkeer in het Philips Stadion zong het PSV publiek de voormalig verdediger van PSV in de slotfase langdurig toe.

[video] Verbeek: "Waren voetballend wellicht beter"

[video] Rutten: "Gaat nu om punten pakken"

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Francisco Rodriguez, Jagos Vukovic, Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Ola Toivonen ('82 Ibrahim Afellay), Orlando Engelaar, Jeremain Lens, Marcus Berg ('76 Otman Bakkal), Balázs Dzsudzsák

Opstelling AZ

Didulica, Marcellis, Moisander, Moreno, Klavan, Wernbloom ('76 Sigthorsson), Schaars, Martens, Wernbloom ('76 Sigthorsson), Falkenburg ('72 Jonathas), Gudmundsson

PSV BHS: Fotoverslag PSV - AZ 3-1PSV Zuipsite: Foto's PSV - AZ
Boer zoekt bier: PSV - AZPSV Zeeland: Foto's PSV-AZPSV on Tour: PSV - AZ

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 129 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.