PSV wint met 3-1 van NEC

11 september 2010
-
-

In een moeizame wedstrijd heeft PSV met 3-1 gewonnen van NEC. In het Philips Stadion stond de tegenstander uit Nijmegen in de rust nog met 0-1 voor. Goossens zette NEC met een afstandschot op voorsprong.

Na rust bracht Rutten Bouma en Koevermans in het veld. Direct leverde dat de gelijkmaker op. Het was Koevermans die binnen een minuut voor de gelijkmaker tekende. Na een uur spelen zorgde Ibrahim Afellay na een rush en het uitkappen van enkele tegenstanders via een schuiver voor de 2-1 voorsprong. Toivonen kopte vervolgens de beslissende 3-1 binnen uit een voorzet van Hutchinson.

PSV weer koploper in de eredivisie

PSV is na de 3-1 zege op NEC weer koploper in de eredivisie. Ook na het vijfde duel is het puntenaantal en doelsaldo gelijk aan dat van Ajax. PSV heeft echter een doelpunt meer gescoord.

Bouma maakt rentree voor PSV

Wilfred Bouma heeft zijn rentree gemaakt in het eerste elftal van PSV. De verdediger werd door Fred Rutten direct na rust ingebracht om voor een betere opbouw van achteruit te verzorgen.

Toivonen gedeeld topscorer met zes goals

Ola Toivonen maakte, ondanks dat hij niet goed in de wedstrijd zat, zijn zesde doelpunt van het seizoen. Na vijf speelrondes staat hij samen met Luis Suarez bovenaan de topscorerslijst. Beiden tekenden voor zes treffers.

Afellay nu al evenveel goals als vorig seizoen

Ibrahim Afellay heeft nadrukkelijk zijn scorend vermogen weer teruggevonden. Daar waar hij vorig seizoen in de competitie vier maal doeltrof, daar heeft hij dat aantal nu na vijf speelrondes al bereikt. En dat terwijl hij in de eerste wedstrijden niet in de basis stond.

Rutten: in tweede helft goed gereageerd

Fred Rutten liet na afloop weten absoluut niet tevreden te zijn over de eerste helft. "Het idee was om NEC heel snel bij de kladden te pakken. Dat lukte niet in de uitvoering. Het baltempo was te laag en er waren veel slordigheden. Ik houd van ageren, het initiatief nemen, maar dat kwam er in de eerste helft niet uit. In de tweede helft heeft het team uitstekend gereageerd. In fases werd er aardig tot goed voetbal gespeeld."

"Ik bracht Bouma erin omdat hij in de opbouw beter is en Wilfred klaar is voor speeltijd. Zeker richting aanstaande donderdag hebben we Wilfred hard nodig door de schorsing van Maza. Wilfred is een organisator en brengt rust en straalt die rust ook uit. Hij is gepokt en gemazeld op Europees niveau."

Koevermans heeft heel goed getraind de afgelopen weken. En als Marcus niet echt in de wedstrijd zit, dan moet je niet aarzelen om Danny in te brengen. Dat is het voordeel als je kwaliteiten op de bank hebt.

NEC: Amieux

Andreas Isaksson, Atiba Hutchinson, Marcelo ('46 Wilfred Bouma), Francisco Rodriguez, Erik Pieters, Ibrahim Afellay ('82 Otman Bakkal), Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Jeremain Lens, Marcus Berg ('46 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák

Opstelling NEC

Cillessen, Will, Otten, Zomer, Nuytinck ('64 Amieux), Sibum, Schone, Davids, Chatelle, Vleminckx ('78 Ten Voorde), George ('28 Goossens)

PSV BHS: Fotoverslag PSV - NEC 3-1PSV Zeeland: PSV-NEC
Boer zoekt bier: PSV - NECSupportersvereniging PSV: Complimenten van Fred Rutten aan de PSV fansPSV Zuipsite: Foto's PSV - NEC
PSV on Tour: PSV - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.