Kezman redt PSV in blessuretijd; blessure Hofland

14 februari 2004
-
-

Mateja Kezman heeft via een goal in blessuretijd tegen FC Twente nieuw puntverlies van PSV weten te voorkomen. In het Philips Stadion besliste hij de wedstrijd door de enige goal binnen te schieten, 1-0. Bij een counter opgezet door Addo was Kezman te snel voor zijn directe tegenstander. In een slechte wedstrijd wist PSV zo alsnog de drie punten binnen te slepen. Tegen een heel stug en verdedigend FC Twente creerde PSV nauwelijks kansen. Opnieuw bracht Guus Hiddink de 17-jarige Afellay in het veld in een poging de overwinning te forceren.

Ondanks aardig combinatievoetbal in fases van de eerste helft, kwam PSV over 90 minuten bijzonder goed weg met een overwinning tegen FC Twente. Temeer daar de Tukkers de beste kansen kregen, meestal na verdedigende fouten. Vooral Addo had in de tweede helft moeite met een rol in het centrum.

In de slotfase van de wedstrijd leek veel energie van PSV te gaan richting de scheidsrechter, in plaats van een slotoffensief. Kezman kreeg hierbij nog een gele kaart voor te heftig protesteren. Een getergde Kezman telt echter voor twee, hebben we door de jaren heen gezien, en dat bewees hij andermaal door goed te blijven opletten in de slotseconde. Via een prachtige lob over keeper Paauwe scoorde de topscorer van Nederland de winnende treffer.

Tegenvaller voor PSV was het uitvallen van w??r een verdediger, gedurende de wedstrijd. Kevin Hofland kreeg vlak voor rust een flinke tik tegen de enkel van Twentespeler Heubach. Hij kon de eerste helft met veel pijn uitspelen en kwam vlak voor het beginnen van de tweede helft al eerder het veld op om te testen hoe het zou gaan. Het ging echter zichtbaar niet, zodat hij in de 48e minuut gewisseld moest worden voor rechterspits Affelay. Onduidelijk is nog de ernst van de blessure voor het vervolg van de competitie. Het feit dat hij het nog mocht proberen na rust, lijkt erop te wijzen dat dat meevalt.

Stand op de ranglijst

PSV is door de nipte winst nog enigszins in de race voor het landskampioenschap. De ploeg staat na de duels van zaterdag weer op gelijke hoogte met Ajax. De Amsterdammers hebben echter twee duels te goed, te beginnen zondag met de uitwedstrijd in Volendam.

Stand op de ranglijst:
1. Ajax 19 49 48-18
2. PSV 21 49 56-16
3. AZ 21 39 41-21
4. Feyenoord 21 38 38-29

Veel steun voor Van Raaij

Voor veel supporters stond PSV-FC Twente in het teken van steunbetuigingen aan de veelgeplaagde voorzitter Harry van Raaij. Gedurende de hele wedstrijd werd zijn naam gescandeerd en ook waren er vele spandoeken te zien. Onder andere ??n over de gehele lengte van de Noordtribune: "80 meter is niet genoeg voor wat Harry van Raaij aan PSV bijdroeg!!!". De fans hadden dit doek eigenlijk pas over vier maanden willen maken, als Van Raaij sowieso zijn functie zou neerleggen. Van Raaij volgde de wedstrijd vanaf de tribune, naast Jan Timmer.

PSV 30 competitiewedstrijden op rij niet verloren

PSV heeft in eigen huis nu al 30 competitiewedstrijden op rij niet verloren van FC Twente. Op 18 april 1973 won FC Twente dankzij Ren? Notten voor het laatst in Eindhoven. Van alle huidige clubs in de Eredivisie wacht FC Twente al de meeste duels op een zege in Eindhoven. Het affiche PSV - FC Twente staat in dat kader nu weer op gelijke hoogte met Ajax - Willem II en wordt alleen overtroffen door Feyenoord - NAC Breda. De Bredase club slaagde er in alle 37 voorgaande bezoeken aan De Kuip nooit in om te winnen. NEC, FC Groningen, FC Volendam en RBC Roosendaal wonnen weliswaar nog nooit in Eindhoven maar speelde niet altijd in de eredivisie waardoor deze clubs minder competitieduels speelde tegen PSV dan FC Twente. NEC (27), FC Groningen (24) en FC Volendam (24) staan wel in de toptien. Evenals FC Utrecht (23), Willem II (17), ADO Den Haag (15), Roda JC (13), RKC Waalwijk (11) en Ajax (9).

aantal competitieduels zonder nederlaag van de top-3 clubs met voor PSV ook de uitslag en het seizoen van de laatste verliespartij:

PSV: Jan Vennegoor of H.

Ronald Waterreus, Eric Addo, Kevin Hofland ('50 Ibrahim Afellay), Wilfred Bouma, Young-pyo Lee, Theo Lucius, Mark van Bommel, Johann Vogel, Arjen Robben, Jan Vennegoor of H., Mateja Kezman

Opstelling FC Twente

Paauwe, v.d.Weerden, Ouedraogo, Pothuizen, Heubach, Niemeyer, Cziommer, Sibum, Ramzi ('82 Allach), N'Kufo, Gakhokidze ('71 Polak)

PSVmovies.tk: De goal van Kezza tegen Twente Vroomshoop on Tour: Foto's PSV-FC TwenteVak OO picture page: PSV - FC Twente
De Mortel On Tour: 90 + 4 = KEZZA !!!PSV.nl: Exclusief Fotoverslag van PSV-FC TwentePSV Fans United: Fotoverslag PSV - FC Twente
PSV Zuipsite: Foto's PSV - FC TwentrePSVWorld: PSV - FC TwenteEindhoven de gekste: Foto's PSV-FC Twente
PSV on Tour: PSV ON TOURFCTSN.tk: Foto's PSV - FC Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.