PSV wint met 2-4 bij Willem II

17 oktober 2010
-
-

PSV heeft de uitwedstrijd bij Willem II met 2-4 gewonnen. PSV liet Willem II tot twee keer toe van een voorsprong terugkomen, alvorens PSV definitief afstand nam. Dzsudzsak, Lens, Afellay en Reis waren de doelpuntenmakers.

PSV stond na een paar minuten al op voorsprong. Dzsudzsak stelde zich bij een vrije trap enigszins verdekt op en nam hem vervolgens bijna vanuit stand. Hij draaide de bal over de muur binnen. Bij een scrimmage scoorde Landgren uit het niets de gelijkmaker. PSV kwam weer op voorsprong toen Willem II zeer slap verdedigde. Lens kwam daarbij vrij en schoot hem onder de keeper door binnen. Bij een nieuwe aanval tikte Bouma de bal ongelukkig in eigen doel. Vlak voor rust stuurde Dzsudzsak Afellay diep. Die kon vervolgens na een rush de bal binnenschuiven voor de 2-3.

Na rust was het Jonathan Reis die zijn basisplaats bekroonde met het vierde doelpunt van PSV via een schot. De aanvaller had nog twee goede kansen, maar hield het bij een doelpunt in Tilburg. In de tweede helft gaf PSV niet al teveel meer weg. De ploeg speelde gecontroleerder, maar daardoor ook minder aantrekkelijk.

Tweets Willem II - PSV

Gebruik je twitter, volg @psvnetwerk.

Eerste sfeerfoto's Willem II - PSV

Via twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van Willem II-PSV. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic @willem 2 stadium,come on psv!!! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com

Ranglijst: PSV blijft koploper

PSV blijft ook na dit competitieweekend koploper. Aan de kop van de ranglijst verandert niets. Naast PSV wisten ook Ajax en FC Twente hun wedstrijd te winnen. De voorsprong van PSV op Ajax blijft daardoor een punt, op FC Twente twee punten.

Afellay: we hebben het onszelf moeilijk gemaakt

Ibrahim Afellay liet na afloop weten dat PSV het zichzelf moeilijk had gemaakt tegen Willem II. "We gaven de goals veel te gemakkelijk weg in de eerste helft. Omdat je voorin zoveel kwaliteiten hebt en weet dat je de kansen wel krijgt, lukte het ons om nog voor rust weer op voorsprong te komen. In de tweede helft neutraliseerden we de wedstrijd. Dat is voor de neutrale toeschouwer minder leuk, maar voor ons is het inpakken en wegwezen. We verzuimden alleen nog meer te scoren."

Rutten: een grote ploeg houdt voorsprong vast

Fred Rutten was na afloop niet tevreden dat PSV tot twee keer toe een voorsprong verspeelde, zo liet hij weten op PSV.nl : "Als je op voorsprong komt en je wil een grote ploeg zijn, moet je - met alle respect voor tegenstander - de voorsprong vasthouden. Tot twee keer toe waren er echter slordigheidjes. We gaven hen mogelijkheid om doelpunt te maken. De eerste was ongelukkig, de tweede kwam voort uit het feit dat we te veel ruimte gaven aan Van der Heijden. Dat is na rust gerepareerd. In de tweede helft zag je een PSV dat aan de verwachtingen voldeed, als in de wedstrijd onder controle houden en kansen creëren. Misschien hadden we verder moeten uitbouwen naar meer doelpunten. Maar we hebben drie punten, nadat we veertien dagen lang de internationals kwijt waren. Ik ben tevreden met de uitslag."