21 oktober 2010
-
Europa League
-

PSV heeft een belangrijke zege behaald in de Europa League. Uit werd met 1-2 gewonnen van Debrecen. Daarmee komt de ploeg alleen aan de leiding in de poule.

PSV speelde een moeizame eerste helft. De ploeg had het meeste balbezit, maar kon daarmee niet imponeren. De beste kansen waren zelfs voor de Hongaren, o.a. via een bal op de paal. De Hongaren kwamen dan ook na 35 minuten op voorsprong via een vrijstaande verdediger. Na een paar minuten kwam PSV alweer langszij. Berg zette met een hakje Engelaar vrij, die op prachtige wijze met een stiftje scoorde.

Na rust kreeg PSV het duel volledig in handen. Het gaf nauwelijks meer iets weg. De ploeg ging zonder enige risico's te nemen op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er vervolgens ook. Het was Pieters die via de rug van Dzsudzsak voorzette. Reis leek de bal nog een tikje te geven. Aanvankelijk kreeg hij het doelpunt op zijn naam. na afloop zou hij echter aangeven dat hij de bal niet had aangeraakt. PSV verzuimde in het vervolg alleen nog de voorsprong verder uit te breiden.

Eerste sfeerfoto's van Debrecen-PSV

Via twitter zijn inmiddels de eerste sfeerfoto's van Debrecen - PSV verschenen. Klik op de foto's om te vergroten:

gisteren aangekomen in budapest nu de stad verkennen #debpsv on Twitpic in het stadion #debpsv on Twitpic <br />
zo aangekomen in het stadion, lekker gratis internet. on Twitpic PSV bezig met de warming up #PSV #debpsv on Twitpic gelukkig is het hier droog, want het is niet overdekt. #debpsv on Twitpic de wedstrijd kan beginnen #PSV #debpsv on Twitpic de meegereisde supporters #PSV #debpsv on Twitpic Debrecen v PSV #EFWOktoberfest on Twitpic

Tweets Debrecen - PSV

Gebruik je twitter, volg @psvnetwerk.

PSV koploper na zege Metalist op Sampdoria

Metalist won met 2-1 van Sampdoria, ondanks een rode kaart tien minuten na rust voor de ploeg uit Kharkhiv.

Stand in de poule:
1. PSV 3 7
2. Metalist 3 6
3. Sampdoria 3 4
4. Debrecen 3 0

Rutten: vervelende wedstrijd

Fred Rutten noemende het duel tegen Debrecen een "vervelende wedstrijd" op PSV.nl. "De ruimtes waren echt heel klein, vooral in de eerste helft. Na een tegengoal wordt het dan alleen maar moeilijker, had ik eerder ook al aangegeven. Het tempo bij balbezit had hoger gekund, vooral voor rust. In de tweede helft hadden we de bal en ontstonden er meer ruimtes. Het was een vervelende wedstrijd voor spelers die aan de buitenkant spelen, de ruimte is zo klein dat je weinig balcontacten krijgt. Als je lopende mensen hebt kun je het uit elkaar gaan trekken, maar balhandelingen kostten veel tijd. Het leek wel of ze moeite hadden met het veld."

Reis: doelpunt is van Dzsudzsak

Na afloop liet Jonathan Reis weten dat het tweede doelpunt van Balasz Dzsudzsak was. Hij gaf aan de bal niet geraakt te hebben. "Jonathan kwam na afloop naar me toe en zei 'jij hebt gescoord Balazs, ik heb de bal niet geraakt'. Ik wel, met mijn achterhoofd", aldus een lachende Dzsudzsak op Telegraaf.nl. Het was een bijzonder gevoel voor de Hongaar die familieleden en vrienden had uitgenodigd voor het Europa Leagueduel.

PSV: Marcus Berg

Andreas Isaksson, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Ola Toivonen ('84 Otman Bakkal), Orlando Engelaar, Jeremain Lens ('46 Jonathan Reis), Marcus Berg, Balázs Dzsudzsák

Opstelling Debreceni VSC

Malinauskas, Nagy, Simac, Mijadinoski, Fodor, Szakály ('80 Rezes), Kiss, Varga, Czvitkovics, Coulibaly, Mbengono ('66 Bodi)

PSV on Tour: Debreceni VSC - PSV PSV Zuipsite: Foto's Debrecen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.