PSV met tien man langs FC Utrecht: 1-2

7 november 2010
-
-

PSV heeft een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaald op FC Utrecht. Ondanks een rode kaart na een half uur spelen van Jonathan Reis trok PSV aan het langste eind. Dzsudzsak zorgde voor beide treffers.

De eerste twintig minuten ging het duel gelijk op. Het was vervolgens PSV dat op voorsprong kwam. Bakkal zette Nesu opzij en zorgde dat Afellay op rechts kon doorbreken. Uit zijn voorzet kopte Toivonen in. Vorm kon die bal nog tegenhouden, maar kon niet meer voorkomen dat Dzsudzsak vanuit de rebound wel scoorde. PSV moest vervolgens met tien man verder toen een ietwat hoog geheven elleboog Reis een rode kaart opleverde. Ondanks de man minder heerste PSV in het vervolg en had het de controle in de wedstrijd.

In de tweede helft kreeg PSV het lastiger. De 0-2 was dan ook een geschenk uit de hemel. Toivonen werd neergehaald in het strafschopgebied. Op de penalty was weinig aan te merken. Lensky kreeg daarbij ook nog eens rood. FC Utrecht bracht in de slotfase de spanning nog terug toen invaller DEmouge met een omhaal FC Utrecht op 1-2 bracht. Daar zou het echter bij blijven.

Eerste sfeerfoto's van FC Utrecht - PSV

Via twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van FC Utrecht - PSV. Klik op de foto's om te vergroten:

Autocombi naar Utrecht. #utrpsv #psv  on Twitpic kaarten omwisselen en nu op naar de galgenwaard #utrpsv #psv on Twitpic Een strip met @henkwestbroek en Herman van Veen in het progra... on Twitpic De opstellingen (inclusief spelfouten). #utrpsv on Twitpic we zijn er nieuw galgenwaard #utrpsv #psv  on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Op de bunnik #utrpsv on Twitpic In het stadion bij #utrpsv on Twitpic

Vroege rode kaart voor Jonathan Reis

PSV moest het al na 33 minuten doen met tien man. Jonathan Reis werd weggestuurd met rood nadat hij zijn elleboog te hoog geheven had, zo lijkt de uitleg van Wegereef, een absoluut onbegrijpelijke rode kaart voor de actie van Reis.

Wegereef speelt weer de hoofdrol

Net als twee weken geleden speelde Jan Wegereef opnieuw de hoofdrol. Vorige week moest hij voor straf uitkomen in de Jupiler League en de afgelopen week was er al de nodige kritiek op de KNVB dat hij was aangesteld voor FC Utrecht-PSV. Bij het eerste doelpunt van PSV maakte Bakkal een overtreding. Vervolgens was er de volledig overdreven rode kaart van Reis. FC Utrecht maakte in de tweede helft aanspraak op een penalty maar kreeg die niet. PSV kreeg die penalty vervolgens, overigens terecht, wel. Lensky kreeg daarbij opvallend genoeg direct rood.

Ranglijst: PSV loopt drie punten uit op Ajax

PSV blijft door de zwaarbevochten zege op de tweede plaats. De achterstand op koploper FC Twente blijft een punt. PSV is wel tot drie punten uitgelopen op Ajax. De andere concurrent voor de titel verloor thuis van ADO Den Haag.

Dzsudzsak: uiteindelijk verdiend gewonnen

Balasz Dzsudzsak was de man of the match door beide treffers van PSV te maken. Dzsudzsak na afloop bij Eredivisie Live: "Het was een ongelooflijke wedstrijd. Voor ons zijn deze drie punten heel belangrijk. Het kon in de slotfase nog 1-3 voor ons worden, maar ook de 2-2 voor FC Utrecht had kunnen vallen. Maar ik denk dat we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen."

Rutten: dit ging makkelijker dan verwacht

Fred Rutten liet na afloop op de website van het Algemeen Dagblad weten dat het wat hem betreft makkelijker is gegaan in Utrecht dan verwacht. "We hebben het niet zo moeilijk gehad, vooral in de eerste helft waren we de bovenliggende partij, ook met tien man. We hebben deze wedstrijd vrij volwassen gespeeld, ook met een man minder. Jammer dat we uiteindelijk nog een doelpunt tegen kregen, dat was niet nodig. Daarnaast redde Andreas Isaksson ons nog één of twee keer."

[video] Aanmerkingen 'de Chat' op arbitrage

[video] Mertens: "Wij wilden ook goedkope strafschop"

FC Utrecht: Cornelisse

Andreas Isaksson, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Ibrahim Afellay ('87 Jeremain Lens), Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Otman Bakkal, Jonathan Reis, Balázs Dzsudzsák

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Cornelisse, Schut, Wuytens, Nesu ('72 Nijholt), Maguire ('60 De Kogel), Silberbauer, Duplan, Lensky, Van Wolfswinkel ('46 Demouge), Mertens

PSV Zuipsite: Foto's FC Utrecht - PSVBoer zoekt bier: FC Utrecht - PSV
PSV on Tour: FC Utrecht - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 55 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.26. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.