PSV wint makkelijk van Excelsior: 4-2

13 november 2010
-
-

PSV heeft zaterdagavond in het Philips Stadion gemakkelijk met 4-2 gewonnen van Excelsior. Na een snelle achterstand zette PSV al snel orde op zaken. De ploeg verzuimde alleen om Excelsior al eerder op een ruime achterstand te zetten door een paar van de vele kansen te benutten.

Binnen enkele minuten stond Excelsior verrassend op voorsprong. Het was Bovenberg die uit een vrije trap van Koolwijk kon scoren. PSV raakte niet van slag en ging rustig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam van Lens, die zichzelf in de zestien vrij speelde en diagonaal binnenschoot. Vervolgens was het nog voor rust Bouma die PSV naar de 2-1 kopte. Daaraan ging een prachtige actie van Berg vooraf die de bal uit de lucht opving en vervolgens in twee keer doorgaf.

PSV bleef vervolgens op zoek naar meer. Er zouden er uiteindelijk nog slechts twee vallen ondanks vele kansen. Eerst was het ene kopbal van Toivonen, vervolgens was het Marcelo met zijn eerste doelpunt in dienst van PSV. DE Braziliaan brak daarmee de ban van het vierde doelpunt. Tal van kansen had PSV op de vierde laten liggen. Met name Berg was daar een ster in. De Zweed schoot tot twee keer toe vanaf een paar meter voor de goal niet te missen kansen op de lat. Tussendoor had Excelsior via Fernandez nog iets teruggedaan. Hij liep Bouma er volledig uit bij een counter. Het zou vervolgens bij 4-2 blijven.

Lens: ik haal mijn niveau nog niet

Jeremain Lens werd door Eredivisie Live uitgekozen tot Man of the Match. Zelf was hij nog niet tevreden met zijn spel. "Ik verwacht meer van mezelf. Vandaag was het iets beter, maar nog niet wat ik wil. Voor mij is het belangrijk om ook in belangrijke wedstrijden goed te gaan spelen. Ik heb mijn niveau dit jaar nog niet gehaald. Vandaag zag je er af en toe een schijntje van."

Ranglijst: PSV koploper na nederlaag FC Twente

PSV kon na de zege op Excelsior rustig onderuit gezakt gaan kijken wat de concurrentie doet. Direct dezelfde avond leverde dat al veel plezier op. FC Twente ging met 1-2 onderuit bij NAC. Daardoor is PSV weer koploper in de eredivisie. FC Twente volgt op twee punten. Ajax kan bij winst zondag maximaal op drie punten komen.

De eerste sfeerfoto's van PSV-Excelsior

Inmiddels verschenen via twitter de eerste sfeerfoto's van PSV-Excelsior. Klik op de foto's om te vergroten:

Weer lekker op vakkie K in mooiste stadion van Nederland!! Al... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Getting ready for PSV - Excelsior. Gues a 3-0 victory tonight... on Twitpic Het regent onophoudelijk in Eindhoven, waar over tien minuten... on Twitpic Tis nog leeg zo'n 5 minuten voor tijd #psvexc on Twitpic @dezwartepiet nu ook aanwezig bij #psvexc on Twitpic Philips en humor in reclame: We zijn weer begonnen! #psvexc on Twitpic Dat wordt een regenachtig potje voetbal vanavond #psvexc #PSV  on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Rutten: Berg had in twee uur nog geen doelpunt gemaakt

Fred Rutten had na afloop te doen met Marcus Berg. De aanvaller slaagde er maar niet in te scoren en schoot onder andere twee keer van dichtbij op de lat. "Ik denk dat als Marcus nog twee uur had gevoetbald, hij nog geen doelpunt had gemaakt?, zei trainer Fred Rutten voor de camera van Eredivisie Live. "Marcus speelde tegen Excelsior niet slecht, maar hij had de geluksfactor nul. Mijn support heeft hij echter, want het is een positieve jongen."

[video] Rutten baalt van tegengoals

[video] Lens: "Eindelijk m'n niveau gehaald"

[video] Pastoor: "Meer was hier niet te halen"

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Ola Toivonen, Orlando Engelaar ('46 Otman Bakkal), Jeremain Lens ('80 Stijn Wuytens), Marcus Berg ('85 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák

Opstelling Excelsior

Paauwe, Bovenberg, Nelom ('83 Waisapy), Nieveld, Van Steensel, Koolwijk, Fernandez, Wattamaleo, Clasie ('60 Baltes), Lagouireh ('60 Bergkamp), Ramsteyn

Boer zoekt bier: PSV - ExcelsiorPSV BHS: Fotoverslag PSV - Excelsior 4-2
PSV Zuipsite: Foto's PSV - ExcelsiorPSV on Tour: PSV - ExcelsiorSupportersvereniging PSV: De sfeer rond PSV - Excelsior (15 foto's)
PSV Zeeland: PSV-Excelsior

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.