Zeer teleurstellende 0-0 tegen De Graafschap

11 december 2010
-
-

In een hele slechte wedstrijd van beide kanten eindigde DE Graafschap - PSV zoals het begon: op 0-0.

In een hele slechte eerste helft had PSV een soort van controle over de wedstrijd. Tot ballen op het doel kwam het echter nauwelijks. Afellay kwam met een mislukte voorzet op de lat nog het dichtstbij. Na ruim een half uur spelen kreeg Engelaar rood, via twee gele kaarten.

Na rust werd PSV naarmate de wedstrijd vorderde gevaarlijker. Dat leverde een paar goede kansen op. Met name invaller Berg kreeg een uitgelezen kans op de 0-1. Hij kopte echter geheel vrijstaand op de keeper. Daardoor zou het bij 0-0 blijven, de wedstrijd verdiende ook niet meer dan dat.

Rode kaart voor Engelaar in eerste helft

Orlando Engelaar moest al in de eerste helft met rood van het veld. De middenvelder kreeg na een forse overtreding zijn eerste geel en even later zijn tweede geel voor praten. PSV moest daardoor al na een half uur verder met tien man.

PSV won slechts vier van de negen uitwedstrijden dit seizoen

De problemen van PSV zijn dit seizoen met name in uitwedstrijden te noteren. Voor het derde uitduel op rij in de competitie wist PSV niet te winnen. De ploeg won dit seizoen pas vier van de negen uitwedstrijden.

Ranglijst: PSV moet vrezen voor koppositie

PSV zal moeten vrezen zondag de koppositie te verliezen. PSV heeft nu een punt voorsprong op FC Twente. Die ploeg speelt morgen uit bij FC Twente. Ajax kan bij een zege uit bij Vitesse op drie punten komen.

Engelaar: we worden hier gewoon genaaid

Orlando Engelaar was na afloop woedend over zijn rode kaart. 'De tweede gele kaart is ongelofelijk. We worden hier gewoon genaaid. Het enige wat ik vroeg is, wat hij aan het doen was. Ik heb geen scheldwoord of wat dan ook gebruikt.' Nijhuis zou in de rust aangegeven hebben dat Engelaar al 30 minuten aan het praten was. Engelaar: 'Dat is een keiharde leugen. Ik had alleen een paar minuten daarvoor iets gezegd toen hij niet floot bij een overtreding op Hutchinson. Ik heb gezegd dat ik niet kon begrijpen dat hij niet fluit. Als een scheidsrechter een fout maakt, mag je daar best wat van zeggen, vind ik.'

Rutten: dit kan ons heel duur komen te staan aan einde van seizoen

Fred Rutten sprak na afloop over een heel duur verlies voor PSV. 'Met alle respect voor De Graafschap, maar ons als PSV mag dit niet overkomen. Aan het einde van de rit kan je dit heel duur komen te staan.'

'Dit voelt als een nederlaag. In de eerste fase hadden we het heel moeilijk. Op het moment dat je het gevoel hebt dat je in de wedstrijd komt, krijg je een rode kaart. Die was wel heel discutabel. Hij heeft niemand beledigd. Als je wordt weggestuurd vanwege worden 'wat ben je aan het doen' dan is dat wel heel discutabel. Het breekt wel de wedstrijd.'

'In de tweede helft hadden we het met tien man onder controle. De Graafschap had veel energie verspild. Dan komt er voor ons wat ruimte. Dan krijg je een dot van een kans op de 0-1. In dit soort wedstrijden moet je zo'n kans maken. Dit is heel duur puntverlies, erg zuur.'

Nijhuis: ik had Engelaar al gewaarschuwd

Volgens scheidsrechter Bjorn Nijhuis had hij Engelaar zijn tweede gele kaart gegeven voor herhaaldelijk commentaar op de leiding. Ik had hem al gewaarschuwd voor dat commentaar. Dan is het op een gegeven moment klaar' aldus Nijhuis. 'Dat het dan zijn tweede geel is doet er niet toe bij mijn beslissing. Een speler moet na een gele kaart en een waarschuwing zo slim zijn niet door te gaan met commentaar.'

De Graafschap: Rose ('81)

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma ('46 Francisco Rodriguez), Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Ola Toivonen ('63 Jeremain Lens), Orlando Engelaar, Ibrahim Afellay, Jonathan Reis ('74 Marcus Berg), Balázs Dzsudzsák

Opstelling De Graafschap

Waterman, Wormgoor, Saeijs, Broekhof, Frankel ('78 Evers), Rose, Meijer, Hersi ('46 Bargas), Jungschlager, Poepon, De Ridder

PSV BHS: Fotoverslag De Graafschap - PSV 0-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.