PSV blijft op 0-0 steken tegen Ajax

27 februari 2011
-
-

PSV kwam tegen Ajax niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Met name in de eerste helft had PSV het moeten afmaken.

In de eerste helft had PSV een groot overwicht. De ploeg had meer dan 61% balbezit en kreeg diverse kansen op de openingstreffer. Steeds vond de ploeg een goede Stekelenburg in de weg. Ajax kon daar nauwelijks iets tegenover stellen.

In de tweede helft ging het duel gelijker op. Ajax ging zich aanvallend meer profileren. PSV durfde niet meer door te drukken, bevreesd om ruimte achterin weg te geven. Beide ploegen hadden enkele mogelijkheden, mar het zou bij 0-0 blijven.

Ranglijst: PSV loopt punt uit na laat verlies FC Twente

PSV is op de ranglijst een punt uitgelopen. Concurrent FC Twente ging ver in blessuretijd uiteindelijk met 2-1 onderuit tegen AZ. De voorsprong bedraagt nu drie punten op FC Twente en vijf op Ajax.

[video] March of Madness

Engelaar: compliment voor Stekelenburg

Voor de camera van Eredivisie Live was Orlando Engelaar na afloop realistisch. "Als je 'm kan winnen, dan moet je 'm winnen. Maar dat zat er vandaag niet in. Qua kansen en overwicht waren wij in de eerste helft beter. Maar in de tweede helft kwam Ajax er beter in. Een groot compliment aan Maarten Stekelenburg, want hij heeft er zeker vier, vijf ballen uit gehaald." PSV wilde in de slotfase niet alles op de winnende goal gooien. "Als je 'm kan winnen, dan moet je 'm winnen. Maar je moet voorkomen dat je, net als tegen ADO Den Haag, in de laatste minuut een tegengoal om je oren krijgt."

[video] Rutten ontevreden over de 0-0 tegen Ajax

[video] Braamhaar: "Ik had Toivonen rood moeten geven"

[video] Bouma had moeite met het veld

Toivonen: ik ben in shock

Op Telegraaf.nl liet Ola Toivonen weten aangeslagen te zijn door alle commotie. "Ik ben in shock. De scheids heeft na het zien van de beelden op tv gezegd dat het een rode kaart was? Wat er gebeurde? Ik probeerde gewoon zo hoog mogelijk te springen."

Ajax: Alderweireld

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Jeremain Lens, Marcus Berg ('83 Género Zeefuik), Balázs Dzsudzsák

Stekelenburg, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, De Jong, Eriksen, Enoh ('76 Lindgren), Sulejmani, El Hamdaoui ('86 De Zeeuw), Ebecilio

PSV BHS: Fotoverslag PSV - ajaxPSV Zeeland: Foto's PSV-Ajax
Lighttown Madness.n: Its inside us (PSV-Ajax)PSV Zuipsite: Foto's PSV - AjaxBoer zoekt bier: PSV - Ajax
Supportersvereniging PSV: De March of Madness in 398(!) foto'sPSV on Tour: PSV - @j@x

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.