PSV haalt uit tegen Excelsior: 6-1

6 mei 1928
-
-

PSV haalde zondagmiddag hard uit. Tegen Excelsior werkte de ploeg aan het doelsaldo en werd het 6-1. Bij rust was het nog 1-1.

PSV had het in de eerste helft moeilijk om tegen het verdedigende Excelsior goede kansen te creëren. Na een half uur viel eigenlijk uit het niets het openingsdoelpunt. Dries Mertens lepelde een vrije trap van buiten het strafschopgebied in de verre hoek. Vlak voor tijd ging het echter mis toen Excelsior via de counter Te Vrede in staat stelde om de gelijkmaker binnen te tikken.

Na rust kwam PSV pas echt los. Toivonen en twee keer Mertens zetten de ploeg in sneltreinvaart op een 4-1 voorsprong. De wedstrijd was toen direct gespeeld. PSV bleef echter gebruik maken van de ruimte die het vervolgens wel kreeg en ging op zoek naar meer. Via Lens en opnieuw Toivonen werd de score nog naar 6-1 opgevoerd.

Ranglijst: PSV stijgt naar derde plaats

PSV is door de ruime 6-1 zege op Excelsior gestegen naar de derde plaats op de ranglijst. Met negen punten uit vier duels blijft PSV AZ op doelsaldo voor. FC Twente staat eerste met drie punten voorsprong, Ajax heeft een punt voorsprong op PSV.

Mertens topscorer met zes goals in vier duels

Na vier wedstrijden is Dries Mertens topscorer in Nederland met maar liefst zes doelpunten. Hij blijft FC Twente aanvaller Janko met een treffer voor. Sigthorsson en Mulenga staan op vier treffers. Mertens scoorde in allevier de wedstrijden van PSV.

Mertens: ik wil belangrijk zijn voor de ploeg

Dries Mertens was na afloop voor de camera van Eredivisie Live bescheiden over zijn rol. "De ploeg speelde goed en daardoor kan ik doelpunten maken. Ik ben niet echt een leider, maar ik wil wel belangrijk zijn voor de ploeg en dat lukt aardig. Hoeveel ik ga scoren maakt me niet zo veel uit, ik wil er zo veel mogelijk maken en kampioen worden."

[video] Rutten: met dit tempo komen er vanzelf openingen

[video] Mertens: bij PSV kom je vaak in scoringskans

Rutten blij met sfeer in het stadion

Fred Rutten liet tegenover De Telegraaf weten blij te zijn met de ontwikkeling bij PSV. "We zijn groeiende. We hebben het eerste blok goed afgesloten."

Rutten was bovendien zeer te spreken over de sfeer in het Philips Stadion. "Die was geweldig. Ondanks de ruststand van 1-1 bleven de fans achter ons staan. Wat dat betreft maken we grote stappen. Ik hoop dat het zo blijft."

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev ('68 Abel Tamata), Timothy Derijck, Wilfred Bouma ('78 Marcelo), Erik Pieters, Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Zakaria Labyad ('78 Rabiu Ibrahim), Jeremain Lens, Dries Mertens

Opstelling Excelsior

De Ruiter, Eekman, Smith, Van Steensel, Scheimann, Broerse, Alberg, Vorthoren, Jansen ('73 Nuytinck), Te Vrede, Vincken

Boer zoekt bier: PSV - Excelsior, genieten!PSV BHS: Fotoverslag PSV - Excelsior 6-1
PSV Ultras: PSV - ExcelsiorPSV Zeeland: PSV-Excelsior

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.