PSV blijft op 3-3 steken tegen VVV

11 september 2011
-
-

PSV heeft volkomen onnodig twee punten laten liggen in Venlo. Na een 0-2 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk 3-3 tegen VVV. Vijf minuten werden PSV uiteindelijk fataal.

PSV was in de eerste helft heer en meester. PSV zette druk en kreeg een groot aantal kansen. Toivonen en Mertens tekenden voor de doelpunten via afstandschoten. PSV had toen al op meer dan 0-2 moeten staan.

Na rust ging het in een tijdsbestek van bijna vijf minuten mis. Eerst was het De Regt die niet gehinderd werd om de 1-2 binnen te koppen. Vervolgens kreeg Nwofor teveel ruimte. Hij rondde het echter op werkelijk schitterende wijze af. Het slotstuk kwam van Yoshida die met een prachtige volley de 3-2 maakte. Alles vloog er op dat moment in.

Daarna zat de schrik er goed in bij PSV. De ploeg oogde verward en probeerde zich te herpakken om het alsnog recht te trekken. De gelijkmaker viel nog wel toen Bouma een doorgekopte bal binnen kon tikken. Tot de winnende kwam het echter niet meer.

Ranglijst: PSV vijfde op drie punten achter de koploper

Na vijf wedstrijden heeft PSV tien punten. Daarmee staat de ploeg op de vijfde plaats. De achterstand op de nieuwe koploper Ajax bedraagt nu drie punten. AZ en FC Twente hebben twee punten meer Feyenoord staat nog een punt boven PSV.

Toivonen: ik heb hier geen verklaring voor

Direct na afloop kwam aanvoerder Ola Toivonen aan het woord voor de camera van Eredivisie Live. 'In de eerste helft hebben we goed gespeeld, maar het stond slechts 0-2. De laatste pass was steeds niet goed. Wat er daarna gebeurde in de eerste 15 minuten van de tweede helft is onbegrijpelijk. In een kwartier met 3-2 achterstaan. Dat kan gewoon niet, dat is heel slecht. Ik heb hier geen verklaring voor."

Rutten: ik ben heel boos

Fred Rutten liet na het duel tegen VVV tegenover Telegraaf.nl weten zeer geagiteerd te zijn. "Ik ben heel boos. En dat komt vooral door de start na rust. In de eerste helft hebben we uitstekend gespeeld. Bijna iedere aanval leverde een kans op." In de eerste 10 minuten na rust draaide VVV het duel met drie treffers volledig om. Rutten: "Het leek wel alsof we nog in de rust zaten."

[video] Rutten: "Dit moet ik even verwerken"

[video] Verbijsterde PSV`ers boos op zichzelf

Tyton: drie doelpunten tegen is niet goed voor een keeper

Tyton reageerde voor PSV.tv kort op zijn teleurstellende debuut voor PSV. "Op dit moment is het te snel na de wedstrijd om op de doelpunten in te gaan. Maandag gaan we analyseren. Maar ik sta op doel en het is niet goed voor een keeper om drie doelpunten tegen te krijgen," zo reageerde de teleurgestelde debutant. "Ik moet nu vooral vooruit kijken."

[video] Bouma: "Punten weggegooid"

Uitslag: 3-3 (0-2)

0-1 Ola Toivonen ('11)
0-2 Dries Mertens ('34)
1-2 De Regt ('48)
2-2 Nwofor ('52)
3-2 Yoshida ('54)
3-3 Wilfred Bouma ('76)