PSV begint Europa League met 1-0 zege op Legia

15 september 2011
-
Europa League
-

PSV is de groepsfase van Europa League begonnen met een zege. In het Philips Stadion werd een matig Legia Warschau met 1-0 verslagen. PSV speelde bij vlagen een aantrekkelijke eerste helft. In de tweede helft zakte de ploeg weg.

In een stadion dat met slechts 14.000 toeschouwers gevuld was ging PSV op zoek naar de openingstreffer. Die verdiende treffer kreeg PSV via een afstandschot van Dries Mertens. Hij was het dus opnieuw die PSV op voorsprong zette. PSV ging daarna door op zoek naar de tweede treffer. Onder andere Matavz kreeg een paar kansen, maar hij kon zijn debuut in de basis niet bekronen met een doelpunt.

Na rust kreeg PSV meer ruimte, maar kon het daar veel te weinig mee doen. het niveau zakte weg. Vanwege de 1-0 stand bleef het tot het einde aan toe spannend, ondanks dat de Polen nooit echt heel gevaarlijk werden.

Poule PSV: Rapid wint met 0-1 bij Hapoel Tel-Aviv

In de poule van PSV staat Rapid na de eerste speelronde op gelijke hoogte met PSV. De ploeg uit Boekarest won uit bij Hapoel Tel-Aviv met 0-1 door een doelpunt van Herea.

[video] Rutten is tevreden

[video] Strootman: "Eerste stap is gezet"

Uitslag: 1-0 (1-0)

1-0 Dries Mertens ('21)
Vad (Hon)
14.000 toeschouwers

Legia Warschau: Borysiuk
PSV: Dries Mertens

Przemyslaw Tyton, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen ('89 Orlando Engelaar), Kevin Strootman, Jeremain Lens ('73 Funso Ojo), Tim Matavz, Dries Mertens

Opstelling Legia Warschau

Kuciak, Jedrzejczyk, Zewlakow, Komorowski, Wawrzyniak, Vrdoljak, Borysiuk, Rybus ('81 Kosecki), Gol ('66 Zyro), Manú ('46 Radovic), Ljuboja

PSV on Tour: PSV - LegiaBoer zoekt bier: PSV - Legia Warschau
PSV Ultras: PSV - Legia

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.