PSV blijft op 1-1 steken in Arnhem

23 oktober 2011
-
-

PSV heeft in een weinig aantrekkelijke wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. Nadat Matavz PSV in de eerste helft op voorsprong bracht, liet PSV de zege in de tweede helft glippen.

PSV had het in de beginfase moeilijk met Vitesse. Toch was het PSV dat op voorsprong kwam. Labyad profiteerde goed van een zwakke terugspeelbal van Buttner. Hij stelde vervolgens Matavz in staat simpel de 0-1 binnen te tikken. PSV kreeg daarna d controle over de wedstrijd.

Na rust zette PSV niet door. Het gaf daardoor Vitesse de kans terug te komen in de wedstrijd. Dat gebeurde ook toen Tamata in de fout ging en Bony vervolgens kon scoren. PSV ging in de slotfase nog wel voor de zege. Dat leverde een aantal kansen op, maar tot de winnende treffer kwam het niet meer.

Ranglijst: PSV 2e op vier punten van AZ

De achterstand van PSV op koploper AZ is door het gelijkspel in Arnhem opgelopen naar vier punten. PSV profiteerde niet van het gelijkspel van FC Twente in Groningen en het gelijkspel van Ajax thuis tegen Feyenoord.

Rutten: één fout kost ons twee punten

Fred Rutten had na afloop gemengde gevoelens, zo liet hij voor de camera van Eredivisie Live weten. 'De uitslag stelt teleur, maar als je over de hele wedstrijd kijkt, verlies je twee punten op basis van een enkele fout. In de eerste fase hadden we het even moeilijk. De organisatie stond bij ons niet goed. Daarna hebben we de wedstrijd gecontroleerd. We hebben niet heel veel kansen gecreëerd, maar gaven weinig tot niets weg. We wilden wel voor de 2-0 gaan. We hadden de controle, maar konden op de eindfase na weinig creëren. Op het einde zijn we verkeerd in de keuzes, dan moet je ook een beetje geluk hebben. Het is inherent aan dit team dat het ups and downs heeft. De uitslag is teleurstellend, maar ik heb wel een team gezien.'

[video] Strootman: "Door één fout geven we goal weg"

PSV: Stanislav Manolev

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Abel Tamata ('67 Jetro Willems), Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Zakaria Labyad ('84 Jeremain Lens), Tim Matavz, Dries Mertens

Opstelling Vitesse

Velthuizen, Van der Struijk, Kashia, Kalas, Buttner, Van Ginkel, Annan, Hofs, Van der Heijden, Bony, Pedersen ('77 Yasuda)

Boer zoekt bier: Vitesse - PSVPSV Zeeland: Vitesse-PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.