PSV wint met 1-3 bij De Graafschap

19 november 2011
-
-

In een wedstrijd die voor het uitvak in het teken stond van het eerbetoon aan de overleden Ron van den Akker won PSV zonder geweldig te spelen met 1-3 bij De Graafschap.

Matavz zette na een goede actie PSV al snel op de goede weg. Het leek een simpele zege te gaan worden, toen Isaksson compleet de fout in ging. Bij een schuiver kraag hij geen controle over de bal en sloeg hij hem al grabbelend zelf in het doel. De Graafschap kwam daardoor in de wedstrijd en kreeg het geloof dat er iets te halen viel.

Na rust had PSV de controle terug. Wijnaldum ging van rechts goed door en kwam vrij voor de keeper. Met binnenkant voet schoot hij hem in de verre hoek binnen. Zes minuten voor tijd deed hij datzelfde nog eens over en gooide hij de wedstrijd in het slot.

Ranglijst: PSV loopt twee punten uit op FC Twente

PSV profiteert door de zege bij De Graafschap optimaal van het puntenverlies van FC Twente. Uit bij Heracles kwamen zij niet verder dan een 1-1 door een tegendoelpunt in de 92ste minuut. PSV staat nu weer alleen tweede op de ranglijst. De voorsprong van PSV op FC Twente bedraagt nu twee punten.

[video] Enorme blunder Isaksson

Eerbetoon aan Rob van den Akker

Tijdens de wedstrijd van De Graafschap - PSV werd door de PSV supporters een indrukwekkend eerbetoon verzorgd voor Rob van den Akker. Na toezingen was er vanaf 18.13 uur tot 19.13 uur een minuut stilte. Vervolgens volgde massaal het clublied van PSV. Er hing slechts een spandoek in het uitvak.

[video] Rutten: "Twee of drie bij kunnen maken"

[video] Wijnaldum: "Een sportieve revanche"

De Graafschap: Rose

Andreas Isaksson, Timothy Derijck, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Zakaria Labyad ('88 Funso Ojo), Tim Matavz ('75 Jan Vennegoor of Hesselink), Dries Mertens ('61 Jeremain Lens)

Opstelling De Graafschap

De Winter, Evers, Wormgoor, Meijer, Van der Pavert ('67 Frankel), De Leeuw, Rose, El Hassnaoui ('64 Breinburg), Kujala, Sreckovic, Poepon

Boer zoekt bier: Graafschap - PSVPSV Ultras: De Graafschap - PSV
Lighttown Madness.n: Rob, rust zacht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 20 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.