PSV verslaat NEC in kwartfinale beker: 3-2

2 februari 2012
-
KNVB Beker
-

In een ijskoud Philips Stadion heeft PSV zich donderdagavond voor de halve finale van de KNVB beker weten te plaatsen. In de kwartfinale won de ploeg met 3-2 van NEC. Die stand was al bij rust bereikt.

PSV kwam al snel op voorsprong. Na vijf minuten kwam een afgeslagen corner voor de voeten van Mertens. Die aarzelde niet. Hij schoot onhoudbaar voor Babos in de bovenhoek binnen. PSV werd daarna slordig. Via de counter werd NEC steeds gevaarlijk. Dat leverde de 1-1 op voor Van der Velden. Na diverse verdedigende fouten aan de kant van PSV wist Marcelo een inzet van Schöne op de lijn te pareren. Vervolgens schoof hij hem pardoes in de voeten van Van der Velden. NEC kreeg daarna diverse kansen om op 1-2 te komen voor een onzekere Tyton.

Het was vlak voor rust dat PSV genadeloos toesloeg. In drie minuten tijd was het 3-1. Eerst kon Matavz na eindelijk weer eens een mooie aanval van PSV met een puntertje binnenschieten. Twee minuten later was het aan Strootman om de bal hard binnen te poeieren. In blessure tekende Schöne toch weer voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft had PSV zijn zaakjes beter op orde verdedigend gezien. Platje schoot nog een bal boven op het dak van de goal. In een weinig spectaculaire tweede helft kreeg PSV voldoende mogelijkheden om het uitte spelen. Omdat de goal niet viel, bleef het tot het einde spannend in het erg koude Philips Stadion.

Rutten: vreemde wedstrijd, blij ronde verder te zijn

Fred Rutten sprak na afloop voor de camera van Eredivisie Live over een vreemde wedstrijd. "We hadden wel controle over de wedstrijd. Maar zij waren gevaarlijk in de omschakeling wanneer wij balverlies leden. We gaven daarbij twee goals slordig weg. We konden in de eerste helft niet zoveel creëren. Het is gewoon een hele lastige ploeg om tegen te spelen. Ze spelen goed georganiseerd en hebben spelers met scorend vermogen. Als je dan zelf de fouten maakt, vraag je om de problemen."

"Ik was inderdaad boos in de rust, ..en koud. Vervolgens hebben we de puntjes op de i gezet. In de tweede helft was het wachten tot wij de goal zouden maken. Daar hadden we diverse mogelijkheden voor. Ik ben uiteindelijk blij een ronde verder te zijn. Als je bovenaan staat op de ranglijst, moet je ook laten zien dat je bovenaan staat. Dat hebben we niet gedaan vandaag."

Opstelling PSV

Przemyslaw Tyton, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems ('69 Stijn Wuytens), Georginio Wijnaldum ('61 Zakaria Labyad), Kevin Strootman, Ola Toivonen ('82 Atiba Hutchinson), Jeremain Lens, Tim Matavz, Dries Mertens

Opstelling NEC

Babos, Szelesi, Van Eijden ('78 Nijland), Nuytinck, Conboy, Van der Velden, Vadocz, Schone, Koolwijk ('69 Platje), George, Zeefuik ('69 Goossens)

PSV BHS: Foto's van een koude wedstrijd!Boer zoekt bier: PSV - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.