Makkelijke 4-1 zege PSV tegen De Graafschap

12 februari 2012
-
-

PSV heeft een makkelijke zege behaald op De Graafschap. In het Philips Stadion was de ploeg met 4-1 veel te sterk voor De Graafschap. Na een leuke eerste helft met een 4-0 ruststand, was de tweede helft tegenvallend.

PSV kwam op voorsprong via een penalty van Mertens. Hij versierde zelf de penalty, een veelbesproken moment. Vervolgens tekende Toivonen voor de 2-0 door goed voor zijn tegenstander te komen en de bal binnen te koppen. Matavz zorgde voor de 3-0 door vanuit de draai te scoren. Vlak voor rust kreeg Lens na een prachtige aanval van PSV een niet te missen kans voor de 4-0.

Nar rust kon De Graafschap iets terugdoen. Vermouth kon de bal makkelijk binnenschuiven nadat De leeuw de paal had geraakt. PSV geloofde het vervolgens wel met het duel tegen Trabzonspor voor de boeg. Daardoor ging het duel een beetje als een nachtkaars uit.

Ranglijst: PSV op doelsaldo weer koploper

Na de 4-1 zege tegen De Graafschap is PSV weer koploper. AZ heeft evenveel punten, PSV heeft echter een beter doelsaldo, +7

Sfeeractie PSV fans

[video] Coach De Graafschap over PSV - De Graafschap

[video] Mertens: penalty was terecht

Dries Mertens wilde na afloop niets weten van een schwalbe bij de penalty. "Hij zegt zelf ook dat hij me raakt. Hij raakt me op mijn benen en ik wil doorlopen. Je ziet het niet op de beelden? Ik denk dat je de beelden dan nog eens goed moet bekijken," aldus Dries Mertens tegenover Humberto Tan van Eredivisie Live.

Bekijk de video: Eredivisie Live

Uitslag: 4-1 (4-0)

1-0 Dries Mertens ('8, penalty)
2-0 Ola Toivonen ('26)
3-0 Tim Matavz ('29)
4-0 Jeremain Lens ('43)
4-1 Vermouth ('52)