21 maart 2012
-
KNVB Beker
-

PSV heeft zich voor het eerst sinds 2006 weten te plaatsen voor de bekerfinale. In de halve finale was de ploeg met 1-3 te sterk voor Heerenveen. Na de 5-1 in Eindhoven wist de ploeg binnen vier dagen dus opnieuw te winnen van de Friezen.

Na een openingsoffensiefje van Heerenveen nam PSV het heft in handen. De ploeg kwam op voorsprong via Labyad. Na een goede aanval stelde Lens Labyad in staat de 0-1 binnen te schuiven. Heerenveen schakelde vervolgens een tandje hoger en kwam zo'n tien minuten later weer langszij. Elm scoorde uit een corner de 1-1.

In de eerste vijf minuten na rust besliste PSV de wedstrijd. Eerst was het Wijnaldum en vervolgens Matavz die de 1-2 en 1-3 maakten. Heerenveen probeerde het daarna nog wel, maar vond steeds Tyton op haar weg. De grootste kans kwam van de penaltystip. Tyton maakte echter zijn reputatie als penaltykiller waar en stopte de inzet van Dost. Daardoor werd het nooit meer echt spannend.

PSV kan zich op gaan maken voor de finale in de Kuip op zondag 8 april.

Uitblinker Tyton stopt penalty

Uitblinker aan PSV zijde was doelman Tyton. De Poolse keeper hield zowel in de eerste als in de tweede helft enkele keren op uitstekende wijze zijn doel schoon. Meest opvallende moment was het stoppen van een penalty. Bij een 1-3 stand kreeg Heerenveen een penalty voor een overtreding van Wilfred Bouma. Tyton tikte de inzet van Dost knap uit de hoek.

SC Heerenveen: Dost

Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Zakaria Labyad, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman ('74 Orlando Engelaar), Jeremain Lens ('86 Memphis Depay), Tim Matavz, Dries Mertens

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Janmaat, Gouweleeuw, Zomer, Breuer, Kums, Djuricic, Elm ('82 Sibon), Narsingh, Dost, Assaidi

Boer zoekt bier: Op naar de kuip!PSV Ultras: Sc Heerenveen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 31 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.