PSV verliest bij RKC en verspeelt titelkansen: 2-1

11 april 2012
-
-

Vlak na de winst van de beker ging PSV in een uitwedstrijd in competitieverband weer 'gewoon' onderuit. De ploeg verloor met 2-1 uit bij RKC Waalwijk.

Zowel PSV als RKC speelde goed georganiseerd en gaf weinig weg. PSV was wel een aantal keer dreigend, maar creëerde geen echt grote kansen. De ploeg opereerde te voorzichtig.

Daar waar PSV in de tweede helft aan probeerde te zetten was het in een tijdsbestek van drie minuten gebeurd. Eerst scoorde Duits met een afstandschot, waarbij Tyton niet volledig vrijuit ging. Twee minuten later had Schet de mazzel dat zijn inzet via Hutchinson in het doel belandde.

In de slotfase kon PSV pas echt druk zetten op RKC. Dat leverde vier minuten voor tijd nog wel de aansluitingstreffer op voor Vennegoor of Hesselink. Het was echter onvoldoende om alsnog voor een punt te gaan. De aan RKC verhuurde Zoet mocht terugkijken op een prima wedstrijd.

Ranglijst: PSV zakt naar vijfde plaats achter Feyenoord

PSV zakt door de nederlaag bij RKC Waalwijk naar de vijfde plaats op de ranglijst. De ploeg ziet Feyenoord voorbij komen. De achterstand op Ajax is gegroeid naar zeven punten. De achterstand op de tweede plaats, AZ is nu vier punten.

Cocu: zwaar teleurgesteld; titelkansen verspeeld

Phillip Cocu liet na afloop weten zwaar teleurgesteld te zijn in zijn ploeg. "Ik heb in de kleedkamer maar niets gezegd. Ik denk dat het beter is dat ik nu niets zeg en daar tegen de ploeg morgen pas op terugkom. De ploeg zit ook stuk."

"Ik ben zwaar teleurgesteld over de wijze waarop we de drie punten hebben weggegeven. We hebben niet hetzelfde kunnen geven als in de bekerfinale. Als we dat hadden kunnen brengen, hadden we hier gewonnen. Maar ik heb dat maar sporadisch gezien."

[video] Cocu: "Kunnen titel uit hoofd zetten"

[video] Mertens: "Morgen bij elkaar zitten"

RKC Waalwijk: Duits

Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson, Marcelo, Timothy Derijck, Erik Pieters ('73 Jan Vennegoor of Hesselink), Zakaria Labyad, Ola Toivonen, Kevin Strootman ('38 Orlando Engelaar), Georginio Wijnaldum ('67 Tim Matavz), Jeremain Lens, Dries Mertens

Opstelling RKC Waalwijk

Zoet, Martina, Drost, Ramos, Van Peppen, Sno, Braber, Duits ('63 Van Mosselveld), Schet, Nemeth, Meijers

15  3 0-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.