Vennegoor houdt hoop op 2e plaats levend: 2-1

22 april 2012
-
-

PSV heeft een zeer moeizame zege behaald op NEC Nijmegen. In het Philips Stadion werd het 2-1 voor PSV. De winnende treffer viel pas twee minuten voor tijd van de voet van Jan Vennegoor of Hesselink.

NEC kwam al in de zevende minuut vanuit het niets op voorsprong. Tyton kon een schot niet goed genoeg verwerken en zag dat Foor hem vervolgens binnenkopte. Het zou de enige keer zijn dat NEC in de eerste helft voor het doel kwam. De Nijmeegse ploeg trok zich in een handbalverdediging terug op eigen veld. PSV kreeg in de eerste helft een aantal kansen, maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp.

Het moest in de tweede helft van de jonge Jetro Willems komen om de wedstrijd open te breken. Hij ging goed door en kreeg de bal van Mertens mee. Hij zorgde vervolgens in een hele kleine ruimte met een puntertje voor de 1-1. Aan de andere kant werd NEC via de counter af en toe zeer gevaarlijk. Tyton hield zijn ploeg met een wereldredding op de been. PSV drukte voor de winnende treffer. Die kwam er uiteindelijk twee minuten voor tijd. Jan Vennegoor of Hesselink kon al op de grond de 2-1 nog binnen frommelen. PSV blijft daarmee in de race voor de zo belangrijke tweede plaats.

Ranglijst: PSV blijft vijfde

PSV blijft na de zege op NEC vijfde op de ranglijst. Concurrenten AZ, Feyenoord en FC Twente wonnen hun duel ook. Alleen nr 6 Heerenveen kwam niet tot winst en liep schade op.

Vennegoor: elke goal is heerlijk

Jan Vennegoor of Hesselink was matchwinnaar met zijn doelpunt twee minuten voor tijd. Pas een minuut daarvoor kwam hij erin als invaller.

"De bal valt gelukkig goed. Het was mijn eerste balcontact volgens mij," zo gaf hij aan voor de camera van Eredivisie Live. "Dan is het toch lekker als hij erin valt."

"Het was niet het mooiste doelpunt, maar elke goal die je maakt als spits is heerlijk. Hier mag je wel even van genieten. En dan focussen op de tweede plaats. We moeten nu een serie neerzetten. Dan kunnen we het seizoen misschien nog goed afronden."

[video] Feest na de 2-1 van Vennegoor

Labyad moet het ontgelden tijdens PSV-NEC

Zakaria Labyad was de gebeten hond bij PSV-NEC. De middenvelder werd veelvuldig uitgefloten door het PSV publiek na de soap rond zijn mogelijke overgang Sporting Lissabon. Vanaf het voorstellen van de basis werd hij uitgefloten. Labyad beantwoorde het uitfluiten vooraf met een cynisch klapje. Op de Oosttribune was er een spandoek te zien met de tekst 'Labyrat zakkenvaller'

[video] Willems jongste doelpuntenmaker in eredivisie dit seizoen

Phoxy op brancard van het veld [foto's]

PSV-mascotte Phoxy is tijdens de rust van PSV-NEC geblesseerd geraakt. Bij het keepen kreeg de stoere vos een bal in zijn gezicht. Phoxy werd onder applaus van het publiek op een brancard afgevoerd naar de kleedkamers.

Na de wedstrijd was de dokter nog niet bereikbaar voor commentaar. Het is onduidelijk of Phoxy op tijd fit is voor de Clubdag op 9 mei, of dat zijn EK-deelname in gevaar komt.

Het drama werd door een oplettend lid van PSV Netwerk gefotografeerd.

NEC: Koolwijk

Przemyslaw Tyton, Stanislav Manolev ('63 Orlando Engelaar), Marcelo, Timothy Derijck, Jetro Willems, Zakaria Labyad ('87 Jan Vennegoor of Hesselink), Georginio Wijnaldum, Atiba Hutchinson, Jeremain Lens, Tim Matavz ('74 Memphis Depay), Dries Mertens

Opstelling NEC

Babos, Szelesi, Van Eijden, Nuytinck, Conboy, Vadocz, Schone ('80 Cmovs), Koolwijk, Foor ('66 Amieux), Zeefuik, George ('74 Will)

PSV BHS: Fotoverslag PSV - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.