Eerste uitzege PSV in 2012: 1-3 bij Roda JC

29 april 2012
-
-

PSV heeft voor het eerst in 2012 een uitwedstrijd weten te winnen. De ploeg blijft daarmee in de race voor de tweede plaats en daarmee kwalificatie voor voorronde van de Champions League.

PSV was in de eerste helft veel te sterk voor Roda JC. De Limburgers kregen een enorme kans op de openingstreffer na slecht verdedigen. Vervolgens was het PSV dat de klok sloeg. Met 0-2 hield PSV Roda JC nog in de race. Het waren Mertens (schuiver na een een-twee) en Marcelo (kopbal uit corner) die scoorden. Het houtwerk, Lens twee keer op de lat en Mertens op de paal, stonden PSV in de weg.

Na rust liet PSV de tegenstander weer eens in de wedstrijd komen. Malki was scherp en zorgde bij zijn eerste kans voor de 1-2. vervolgens ging Roda JC drukken. Het leek weer fout te gaan totdat PSV een penalty kreeg en de doelman van Roda JC rood. Lens verzuimde echter de wedstrijd te beslissen. Dat deed invaller Depay vijf minuten voor tijd alsnog. Lens gaf hem na uitstekend doorgaan een niet te missen kans om de winnende binnen te tikken.

Ranglijst: PSV mag vanmiddag hopen op 2e plaats

PSV mag vanmiddag zelfs hopen op de tweede plaats. daarvoor dient FC Twente wel punten te verliezen tegen Ajax en moet Feyenoord-AZ in een gelijkspel eindigen.

PSV derde op een punt van Feyenoord

Met nog twee wedstrijden te gaan is PSV naar de derde plaats op de ranglijst geklommen. De ploeg ging FC Twente, verloor van Ajax en AZ, verloor van Feyenoord, voorbij. PSV heeft nu nog een punt achterstand op Feyenoord.

Woensdag:
PSV - ADO Den Haag
Feyenoord - Heracles
Zondag:
Excelsior - PSV
SC Heerenveen - Feyenoord

[video] Cocu: "Angst? Dat zijn jouw woorden"

Roda JC: Kieszek ('82)

Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Zakaria Labyad, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens, Dries Mertens ('77 Memphis Depay)

Opstelling Roda JC

Kieszek, Monteyne, Biemans, Vukovic ('39 Donald), Fledderus, Delorge ('63 Sutchuin Doum), Wielaert, Vormer, Ramzi ('82 Prus), Junker, Malki

Randstadphoolies.nl: Roda-PSV 1-3

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.