PSV wint met 5-0 van ADO

2 mei 2012
-
-

PSV won woensdagavond met 5-0 van ADO Den Haag en won daardoor voor de vierde keer op rij. Het bracht de ploeg echter niet dichter bij de tweede plaats.

PSV begon sterk, maar het duurde tot halverwege de eerste helft voordat PSV op voorsprong kwam. Lens ging goed door en maakte op randje buitenspel de 1-0. Vervolgens kwam PSV nog voor rust op 2-0 via Toivonen.

Vlak na rust werd het duel vanwege onweer gestaakt. Na een kwartiertje konden de ploegen weer verder. PSV ging door waar het gebleven was en zou uiteindelijk naar 5-0 uitlopen. Opnieuw Toivonen, Labyad en Mertens waren de doelpuntenmakers. Labyad zorgde voor een schitterende treffer en leek bij zijn wissel afscheid te nemen van PSV.

Ranglijst: PSV blijft een punt achter op Feyenoord

De winst van PSV bracht de ploeg niet dichter bij de tweede plaats. Feyenoord won met 4-1 en behoudt een punt voorsprong. Feyenoord zal nu punten moeten verliezen in het slotduel in Heerenveen. De Friezen gaan zowel bij winst als verlies Europa in. Bij een gelijkspel echter kunnen ze alsnog veroordeeld worden tot de playoffs.

Duel geruime tijd gestaakt vanwege onweer

Noodweer in Eindhoven zorgde ervoor dat het duel tussen PSV en ADO vlak na rust voor ongeveer een kwartier werd gestaakt. Vanwege het onweer was het te gevaarlijk om door te gaan. Buienradar moest er in de catacomben aan te pas komen om te bekijken hoe lang het nog zou duren.

[video] PSV-ADO het dondert en het bliksemt...

ADO Den Haag: Visser ('90)

Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson, Marcelo ('76 Timothy Derijck), Wilfred Bouma, Jetro Willems, Zakaria Labyad ('76 Memphis Depay), Ola Toivonen ('83 Orlando Engelaar), Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens, Dries Mertens

Opstelling ADO Den Haag

Coutinho, Ammi, N'Toko ('81 Lucik), Horvath, Supusepa, Visser, Chery, Toornstra, Elbers, Smolarek ('67 Van Duinen), Vicento

PSV BHS: Het dondert en het bliksemt...Boer zoekt bier: PSV - ADO Den Haag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 29 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.